Nederlandse autoverzekeraars scoren NPS van gemiddeld +58

ZLM krijgt de hoogste NPS (+96), De Goudse de laagste met +15.

15 februari 2024, 14:00 1896 x gelezen

Nederlandse autoverzekeraars scoren gemiddeld een NPS (Net Promoter Score) van +58. Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Autoverzekeringen van Multiscope.

Onder de ruim 5.200 ondervraagde Nederlanders scoort ZLM met een NPS van +96 het hoogste. InShared volgt op enige afstand met een score van +69. De NPS van zowel Centraal Beheer als ANWB is +67. Univé maakt de top vijf compleet (+65). Hoewel alle autoverzekeraars een positieve score hebben, krijgt De Goudse de laagste NPS (+15).

Jongeren meest kritisch
Autobezitters in de leeftijd 18 tot en met 34 jaar zijn het meest kritisch en geven gemiddeld een lagere NPS (+38) dan 50-plussers (+59). Autobezitters met een all risk verzekering (+63) zijn daarnaast het meest tevreden van alle verzekerden. Over het algemeen zijn 50-plussers het meest positief over de autoverzekeraars (+59). Bijna zeven op de tien personen boven de 50 jaar geven een cijfer van 8 of hoger (68%). Voor de groep 18- tot en met 34-jarigen is dit slechts 47%. De gemiddelde NPS van de autoverzekeraars is binnen deze jongste groep +38. Deze leeftijdsgroep is daarmee het minst tevreden over de autoverzekeraars.

All risk
Het type verzekering blijkt ook van invloed op de klanttevredenheid. Autobezitters met een all risk verzekering zijn het meest tevreden (+63). Klanten met een WA-verzekering geven een lagere NPS van +43. Daartussen zitten verzekerden met een beperkt casco verzekering. Zij geven autoverzekeraars gemiddeld een NPS van +54. Over het algemeen geldt dus hoe beter verzekerd, hoe meer tevreden klanten zijn over de autoverzekeraar.

Redactie
Hoofdredactie bij Marketingfacts

De postings op de site worden door de redactie beoordeeld en ingepland en als we er tijd voor vinden, schrijven we zelf een artikel. Als redactie zijn we ook verantwoordelijk voor de samenstelling van het NIMA Marketingfacts Jaarboek en we treden ook geregeld op als moderator of presentator bij events met vakgenoten. In het colofon vind je onze contactgegevens.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!