De advertising-industrie worstelt met een breaking news-probleem. De overvloed aan breaking news - van handelsoorlogen tot gewapende conflicten - trekt weliswaar publiek, maar geen adverteerders naar contentuitgevers en omroepen.
Dropshipping. Voor veel mensen een vies woord. Snelle jongens met AliExpress-producten, misleidende advertenties en een klantenservice die niet bereikbaar is. Vaak klopt dat beeld. Maar toch… ze doen ook iets goed. Iets waar traditionele marketeers veel van kunnen leren.
In een tijd waarin bijna alles digitaliseert, is het opvallend dat juist een fysiek concept zo hard aan terrein wint. Toch is dat precies wat Gamestate doet.
Sinds ik “Manager Marketing & Communicatie” in mijn profiel heb staan, lijkt mijn LinkedIn-inbox op een digitale marktkraam. De een na de ander stuurt me een vriendelijk connectieverzoek, vaak met een gezellige noot: “Lijkt me leuk om te verbinden!” of “Wat een interessant profiel heb je!” Inmiddels weet ik beter.
Branding heeft als primair doel om waarde te creëren. Waarde voor de eigenaar van het merk, voor de gebruiker van het merk, voor de mensen die voor het merk werkzaam zijn, voor de investeerders in het merk en voor de omgeving van het merk. Daarom gebruik ik - als Brand & Business Consultant - graag de term ‘Branding for Business’.
Voor de Act Good Report-ranglijst geen ingewikkelde criteria of categorieën, alleen geweldig werk voor het goede.
Ik gebruik AI voor van alles. Voor onderzoek, tekstanalyses, beeldontwikkeling, om video’s te maken, strategie te optimaliseren, te programmeren, et cetera. Maar de vraag: “Wat kunnen merkbouwers met AI?” vond ik lastig te beantwoorden.
Negen bedrijven genomineerd voor titel ‘Marketing Company of the Year’. De winnaars worden op 12 juni bekendgemaakt tijdens NIMA Marketing Day.
Samen zijn de Top 30 Nederlandse merken nu 95 miljard dollar waard. De hoogste waarde die de Nederlandse ranking ooit heeft gezien.
Rome, het bruisende hart van een rijk dat zich uitstrekte van Engeland tot Egypte. Een plek waar gladiatoren vochten voor roem, aquaducten zorgden voor stromend water, en marketeers… tja, geen TikTok of CRM-tools hadden. Toch waren ze verrassend creatief in hun marketingaanpak.
AI versnelt processen, maar technologie is zelden de bottleneck. Het echte verschil? Hoe snel en slim je organisatie kan meebewegen als alles verandert: klantgedrag, concurrentie, regelgeving of tools. Wendbare bedrijven benutten kansen, pareren risico’s en houden tempo – zónder hun koers te verliezen. Wie morgen wil winnen, moet vandaag al leren bijsturen. Ben jij wendbaar genoeg als de markt morgen iets anders van je vraagt?
Vrijheid op de werkvloer is goud waard. Het nodigt uit tot creativiteit, eigenaarschap en innovatie. Maar zonder richting wordt vrijheid al snel vrijblijvendheid. En een team zonder koers? Dat drijft af. Als je als nieuwe manager (Marketing) binnenkomt in een team dat lang stuurloos is geweest, voelt elke vorm van sturing als een inperking. Structuur lijkt bemoeienis. Focus voelt als beperking. Maar juist dan is het jouw taak om de ruimte te behouden en richting te geven. Een evenwicht dat vraagt om liefde en lef.