Blogger worden bij Marketingfacts

Marketingfacts is een beetje van ons allemaal, en is nergens zonder goede bijdragen, iedere dag vers. Wij zijn hét platform voor marketingprofessionals en het zijn de insights, podcasts, blogs, opinies en recencies die ons als marketingcommunity binden. Verhalen van marketeers, onderzoekers en specialisten die dagelijks met hun poten in de modder staan (check onze missie & visie).

Marketing als vakgebied is nooit af. We zijn altijd op zoek naar verse postings door vakgenoten. Mensen die hun kennis en visie willen delen, maar ook hun ervaring, hun overtuigingen, of hun twijfels. We zijn een blog dóór marketeers over marketing. Ben je thuis in een van de vele marketing-specialisaties? Wil je collega’s in ons mooie vak verder helpen? Heb je een strategische blik en kun je uit je eigen bubbel treden en je goed verplaatsen in wat écht relevant is voor ondernemers, het vak, marketingprofessionals marketingmanagers? In de CCO, head of marketing of CMO die aan de knoppen zit? Heb je Marketingfacts ook een beetje gelezen, en kan je inhaken op of doorbouwen aan eerder werk van medebloggers?

Dan kijken wij uit naar jouw verhalen. En wij niet alleen!

Blogger in 6 stappen

  1. Mail je idee, blogpost of een outline van je verhaal naar redactie@marketingfacts.nl
  2. Vermeld in je mail je naam en de naam van jouw organisatie
  3. Wij laten weten of het past op Marketingfacts, maar check vooral even deze pagina
  4. Ja, dan word je zichtbaar bij 185.000 bezoekers per maand
  5. En pushen we je bijdrage met een vriendelijke “tag” via LinkedIn, Twitter en Facebook en in onze nieuwsbrief

We krijgen geregeld de vraag of een ‘gastblog’ tot de mogelijkheden behoort. Als je daarmee bedoelt dat je één keer een posting wil plaatsen en daarna verder voor The Economist aan de slag gaat, in principe niet, nee. Bloggers zijn bloggers. Je bent hier thuis en niet te gast. Jouw Marketingfacts, samen een community. Ingezonden brieven…. doen we ook niet aan. Je publiceert namens jezelf. De redactie communiceert één-op-één met de persoon wiens naam boven een artikel staat. Prima als je namens een klant/leidinggevende/partner informeert naar mogelijkheden, maar zodra het lijntje is gelegd kun je er tussenuit.

What’s in it for you?

  1. Autoriteit opbouwen voor jezelf en/of je bedrijf door kennisdeling
  2. Netwerk: je wordt onderdeel van een bruisende marketing community
  3. Jezelf ontwikkelen als marketingprofessional door bij te blijven: wie schrijft die blijft!
  4. Gratis toegang tot events, vakliteratuur, webinars en nog veel meer

En eeeeh…. Je wist al, maar voor alle duidelijkheid:

(bron: Ian Barnard)

Recente artikelen

Zo vertelt verpakkingsdesign het échte merkverhaal, zonder cliché

Een serie over ontwerp, visie en het toeval dat alles in gang zet. We delen het hoe en waarom van projecten. In tekst: beknopt. In beeld: uitbundig.

Waarom de meeste overheidscampagnes niet werken

Gelezen in de Telegraaf? ”Jaarlijks gaan er miljoenen belasting-euro’s naar campagnes die de burger iets willen ‘leren’, ‘bewust maken’ of ‘laten veranderen’, maar op de keper beschouwd is het effect ervan beperkt, zo meldt de Telegraaf op de voorpagina afgelopen vrijdag.

Is marketing nu ook al politiek? (deel 2): maatschappelijke drivers in de Tesla-case

“Alles is politiek,” hoor je steeds vaker. Ook marketing moet eraan geloven: marketeers zullen eraan moeten wennen dat álles politiek is. In deel 1 zagen we dat het niet draait om de mening van mensen, maar om de waarden erachter. In deel 2 bespreken we de Tesla-case: hoe maatschappelijke drijfveren de praktijk sturen.

Zelfs AI kan niet voorspellen dat je na 100 salades toch die donut pakt

Wat mensen willen (intentie) en wat ze doen (gedrag), blijft ook voor AI lastig te voorspellen. Het is daarom extra belangrijk om zowel intentie als gedrag te meten en te begrijpen.

Levert purpose je wel écht iets op? (en waarom dat de verkeerde vraag is)

Brand purpose was jarenlang één van de lievelingsthema's van marketeers. Maar steeds meer marketeers vragen zich af of purpose daadwerkelijk doet wat het belooft – of dat het vooral een feelgood-label is dat je over je marketing strategie plakt.

Predictive eye-tracking: wat iedere marketeer moet weten

De aandacht van consumenten is schaarser dan ooit. Toch draaien campagnes nog altijd op clicks en views; betaalde data die pas beschikbaar zijn ná publicatie. Geen wonder dat er zoveel ad waste is. Een deel van campagnebudgetten verdampt omdat ads niet gezien werden of de boodschap niet goed overkwam. Predictive analytics, en in het bijzonder predictive eye-tracking, kan hier voorspellende data geven, data die structureel wordt overgeslagen door de huidige platforms.

Marketing als motor, niet als sausje: Basic-Fit, Consumentenbond en Jean Bâton winnen NIMA Marketing Awards 2025

Tijdens de zonovergoten editie van NIMA Marketing Day 2025, gehouden in de industriële setting van DeFabrique in Utrecht, zijn gisteren de NIMA Marketing Company of the Year Awards uitgereikt. Basic-Fit, de Consumentenbond en Jean Bâton zijn gekroond tot de beste marketingbedrijven van Nederland. Niet omdat ze een opvallende campagne lanceerden, maar omdat ze marketing fundamenteel inzetten als motor van hun hele organisatie.

Marketingstrategie heeft dringend een strategie nodig

Dit is niet echt iets om aan de grote klok te willen hangen. Maar marketingstrategie heeft vaak een probleem.

Is marketing nu ook al politiek? (deel 1): niet de mening, maar waarden erachter

“Alles is politiek,” hoor je steeds vaker. Niet omdat dat zo’n nieuw idee is. Nee, omdat we vaker verrast zijn door de impact van dat inzicht, zeker op plaatsen waar we er niet aan gewend zijn. Ook marketing moet eraan geloven: marketeers zullen eraan moeten wennen dat álles politiek is. Met als voorbeeld de Tesla-case (volgt in deel 2).

Nima Marketing Day 2025: een vooruitblik

Wat krijg je als je meer dan 70 bevlogen sprekers, 10 bomvolle zalen en honderden nieuwsgierige marketeers samenbrengt in een oude fabriekshal in Utrecht? Juist. De negende editie van Nima Marketing Day: een feest van ideeën, inzichten en inspiratie, zonder franje. Hier geen verkooppraatjes of voorspelbare keynotes, maar eerlijke verhalen over falen, groeien en alles daartussenin.

Wat willen jongvolwassenen écht zien over voeding op sociale media? 5 tips om hen te bereiken

Met de 500+ miljoen Instagram posts met #food of #recipe en het steeds groeiend aantal food influencers is voeding niet meer weg te denken uit ons dagelijks mediagebruik. Vooral jongvolwassenen tussen 18-25 worden overspoeld met impactvolle mediaberichten over voeding. Maar hoe navigeren zij deze stortvloed aan berichten: waar zijn ze naar op zoek en komen hun verwachtingen wel overeen met wat er op hun scherm verschijnt?

De eerste keer: Hoe organisaties kunnen inspelen op eerste-keerervaringen

Een eerste werkdag. Een eerste presentatie. Of zelfs een eerste bezoek aan een onbekend theater. Elke 'eerste keer' kan spanning en onzekerheid oproepen. Hoe zorg je ervoor dat mensen zich ook bij zo’n spannende ervaring gezien, gerustgesteld en welkom voelen? Aan de hand van Disney’s inspirerende aanpak bij de 'Relaxed Performance' van Frozen, laten we zien hoe organisaties met relatief eenvoudige middelen een wereld van verschil kunnen maken – niet alleen voor prikkelgevoelige mensen, maar voor iedereen die iets nieuws begint. Ontdek hoe je als organisatie structureel kunt inspelen op eerste-keerervaringen en zo vertrouwen, betrokkenheid en succes bevordert vanaf het allereerste moment.

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!