Ivo Nijboer, SEO-specialist bij Onder, neemt een deep dive in SEO. In het eerste deel, dat vorige week verscheen, bracht hij de lezer weer up to date op het gebied van SEO.
Ivo Nijboer, SEO-specialist bij Onder, duikt diep in SEO en Search Engine Marketing. In het eerste deel brengt hij je helemaal up-to-date op het gebied van SEO. Volgende week verschijnt deel 2, waarin hij ingaat op de technische kant en de ontwikkelingen binnen Search Engine Marketing.
Elk jaar wordt er wereldwijd meer dan 500 miljard euro uitgegeven aan online advertenties. Dat is een half biljard euro! Waar gaat dat geld eigenlijk heen? En waarom zien we zo weinig rendement? Het meeste budget wordt besteed aan campagnes waar we het resultaat eigenlijk niet van weten.
Veel organisaties voeren talloze A/B tests uit zonder sterke hypotheses, of in een context waar überhaupt weinig effecten te verwachten zijn. Dit leidt potentieel tot een lage base rate van echte winnaars, en daarmee tot onbetrouwbare testresultaten.
Google’s intensieve moderatiebeleid is gericht op het behouden van de betrouwbaarheid van het reviewplatform. Dit heeft directe gevolgen voor ondernemers, zeker nu reviews steeds meer invloed hebben op AI-gestuurde SEO-functionaliteiten.
Bonk. Deze titel schreef ik zojuist met de ellebogen. Sorry, maar ik wilde even je aandacht. De aanleiding: regelmatig kom ik de term Performance Branding tegen (of varianten, zoals Brandformance). Maar dit concept rammelt aan alle kanten.
Er zijn alternatieve manieren om A/B-testen uit te voeren zonder grote investeringen, zodat er meer ruimte in het marketingbudget overblijft. Dit artikel bevat een aantal praktische stappen waarmee je, zonder de kosten van premium tools, kunt blijven experimenteren en waardevolle inzichten kunt verkrijgen.
Wat als de resultaten van je A/B-testen niet kloppen? Wat als beslissingen worden genomen op basis van data die niet betrouwbaar blijken te zijn?
User Experience (UX) en SEO lijken misschien twee totaal verschillende werelden, maar tegenwoordig gaan ze praktisch hand in hand.
Online zoeken wordt meestal gezien als een functionele activiteit. Maar emoties spelen een grotere rol bij performance-marketing dan we denken.
Door je aan de richtlijnen van Google te houden en technieken zoals keyword stuffing, blackhat SEO en onnatuurlijke linkbuilding te vermijden, kun je problemen voorkomen.
Google Ads blijft zich ontwikkelen om bedrijven te helpen hun klanten te bereiken, ongeacht waar ze zich in de klantreis bevinden. Maar er is een groeiende vraag naar meer controle en inzichten in deze technologie.