De week op social: Snapchat redesign, YouTube Stories en Instagram Regram-knop

De week op social: Snapchat redesign, YouTube Stories en Instagram Regram-knop

Welkom bij een nieuwe editie van deze wekelijkse rubriek waarin ik je op de hoogte houd van de laatste ontwikkelingen in social media met het nieuws dat de afgelopen week opviel.

Met deze week: Facebook test Messenger Broadcast voor bedrijven, Snapchat rolt een volledig redesign uit, Instagram test een regram-knop, YouTube test een variant van Stories voor creators en Facebook introduceert tool voor faciliteren mentorschap.

Facebook test Messenger Broadcast voor bedrijven

Facebook test momenteel prototypes van Messenger Broadcast (one to many). Deze nieuwe functionaliteit van Messenger biedt bedrijven de optie om een welkomstbericht te verzenden aan een aantal contacten tegelijk. Het welkomstbericht kan variëren van alleen tekst, een plaatje met tekst of video met tekst. En je kunt tevens een call-to-action toevoegen met bijvoorbeeld de uitnodiging om je website te bezoeken, een chatbot te activeren of menugestuurde opties aan te bieden.

Messenger Broadcast klinkt veelbelovend voor marketeers, maar het succes zal afhangen van de toegevoegde waarde die de chat gaat bieden aan de ontvangers. Zodra bedrijven de Messenger Broadcast gaan 'misbruiken' en hun ontvangers te spammen, zullen de open rates van Messages snel dalen. 

Bron: TechCrunch

Snapchat rolt volledig redesign uit

Snapchat rolt deze week een impactvolle update uit van de app. Omdat je vrienden relaties zijn en geen content, heeft Snap de content van je vrienden gescheiden van mediaberichten. Links van je Snap-camera (als je de app opent) vind je een Vrienden-tab en rechts een Discover-tab met content van uitgevers, media en de Snap-community waarmee je geen vienden bent.

De vriendentab (swipe links) toont je chatberichten en Stories gesorteerd naar content van je beste vrienden. Nieuw daarbij is auto-advance (terug van weggeweest) die na afloop van een Story de volgende Story toont in een Story-preview met daarbij de profielfoto van de Storyteller. Zo kun je snel beslissen of de Story relevant is om te bekijken of doorgaan naar de volgende Story.

Het interessante aan de Discover-tab is het algoritme dat je relevante content toont op basis van je kijkgedrag (je kliks om te kijken, het delen met vrienden en verwijderen uit je feed).

Een ander leuk nieuwtje zijn de slimme filters die suggesties doen zodra je iets gefotografeerd hebt met je Snapcamera. Snap herkent het object en doet suggesties voor een filter. Zo zijn er bijvoorbeeld nu filters die je bij je ontbijt of lunch kunt plaatsen (zie afbeelding hieronder).

Snapchat suggested filters

Wil je alle ins and outs weten van het nieuwe Snapchat, lees dan 'Maak kennis met het nieuwe Snapchat'.

Bron: Techcrunch

Instagram test een regram-knop

De meeste social media hebben een deelknop waarmee je makkelijk en snel content waar je enthousiast over bent kunt delen met vrienden. Instagram heeft zo'n knop niet, maar dat zou binnenkort kunnen veranderen.

TheNextWeb spotte deze week een regram-knop naast de drie bekende icoontjes (hartje, reactie of direct bericht) onder een Instagrambericht. Met de ronde pijlicoontjes van de regram-knop deel je supersnel een bericht op Instagram. Voor vele Instagrammers een langverwachte knop die een einde maakt aan het downloaden van foto's of video's, toestemming vragen om te delen, uploaden naar je eigen account en dan posten.

Nu nog wachten of de test van de regram-knop goed uitpakt en of we dus allemaal toegang krijgen tot deze nieuwe feature. 

Bron: TheNextWeb

YouTube test variant van Stories voor creators

YouTube Reels

Dankzij de kopie van Snapchat Stories, gelanceerd in oktober 2013, heeft Instagram haar populariteit onder jongeren vergroot. Het vertellen van een verhaal in kort videoformaat is bij uitstek de content die jongeren massaal consumeren. YouTube is dit niet ontgaan en deze week meldt TechCrunch een nieuwe feature die veel lijkt op Stories. De feature heet 'Reels' en is momenteel beperkt beschikbaar in een testomgeving.

Met Reels kunnen creators een korte video maken door het opnemen van korte (max. 30 seconden) videofragmenten via hun mobiel en deze op te leuken met filters, muziek, tekst en nieuwe "YouTube-y"-stickers.

De YouTube Stories verschijnen niet bovenaan de app, maar in een aparte tab op het kanaal van de creator en ze verdwijnen niet na 24 uur.

Mocht je regelmatig naar Reels kijken, dan pikt YouTube dat signaal op en toont ze wellicht vaker op je startscherm in de feed.

Bron: TechCrunch

Facebook introduceert tool voor faciliteren mentorschap

Het helpen en bouwen van de world community en het verbinden van mensen aan elkaar is een kerndrijfveer van Facebook. Tijdens het Social Good Forum heeft Facebook daarom een nieuwe tool aangekondigd met als doel het connecten van mentoren en mensen die een hulpvraag hebben.

Een non-profitpartnerorganisatie van Facebook voert de screening uit van mentoren en brengt de specifieke hulpvraag in kaart van de pupillen (mentees). Deze nonprofit-organisatie zorgt voor de juiste match in het mentorprogramma dat op maat hulp biedt.

Facebook is een test gestart met twee organisaties: iMentor en The International Rescue Committee. Na deze testfase heeft Facebook het doel om de tool in te zetten voor andere terreinen zoals het herstel van verslaving of het verbeteren van het carriëreperspectief van mensen.

Een mooi initiatief als je het mij vraagt.

Bron: Facebook

Credits afbeelding: Pexels.com, licentie: CC0 (Publiek domein)

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.