CES 2009 Dag 3: Internet op de TV eindelijk massaal beschikbaar!

10 januari 2009, 07:31

Vorig jaar konden we al internet op de TV zien op de CES, maar dit jaar wordt het duidelijk dat het echt algemeen beschikbaar wordt. Sony, LG, Panasonic, Vizeo en Samsung hebben allemaal internet geïntegreerd op de TV. Bijzonder is dat er verschillende strategieën worden gekozen. Panasonic heeft bijvoorbeeld een geheel gesloten systeem maar Samsung heeft een open systeem waar meerdere partijen widgets voor kunnen maken. Sony heeft modellen met zowel een open als gesloten systeem.

De grote winnaar is echter Yahoo! Zij leveren aan Sony, LG, Vizeo en Samsung met Yahoo! Connected TV de widgets die op TV worden gebruikt en worden daarmee een belangrijke speker in de huiskamer. Ik sprak met Patrick Berry VP van Yahoo Connected TV en mocht zelfs heel even praten met de oprichter van Yahoo Jerry Yang (maar dan wel off the record…).

Ik heb mijn filmpje in mijn CES Dag 3 Dik kanaal gezet en aangevuld met leuke presentaties en reviews van de connected TV’s die ik in mijn filmpje bespreek.

Trendwatcher & Presentator. Momenteel CEO van http://innovader.nl wat video platform http://yubby.com creerde en http://leafplan.nl the connected car.. Voorheen partner Interimic, Venture Partner, directeur mediaplaza.nl en oprichter http://cyco.com, een software bedrijf wat technisch document management maakt met 100 mensen.

Categorie
Tags

7 Reacties

  Petra de Boevere

  waarom krijg ik een trailer van een film te zien hier? Is dat de bedoeling?


  10 januari 2009 om 14:09
  Mark Appel

  Oude wijn in nieuwe zakken! Is al jaren aan de gang, Vincent probeert toch nog zijn gelijk te halen met zijn mislukte PCzapper?


  10 januari 2009 om 22:42
  Simon

  Niks mis met die verslagen. Wel leuke interessante dingen te zien. Dank daarvoor. Vorig jaar ook nog wat van opgepikt. Maar even serieus: volgens Vincent gaat de technologie met de tijd mee, maar de mode staat blijkbaar sinds de ijstijd al stil.

  Is het niemand namelijk opgevallen, dat hij exact hetzelfde aanheeft als op de vorige CES? Een jaar tijd aan nieuwe gadgets, maar wellicht een nieuwe blazer of shirt? Hmmm…

  @Mark Appel: Jij verkoopt zo te zien ook video producten, net als PCzapper deed/doet. Niet alles kan slagen, zoiets heet statistieken 😉 Een beetje respect voor de mede-ondernemer. Hij is tenminste man genoeg geweest, om wat minder gelukte business modellen toe te geven. Jij bent met die opmerking in ieder geval geen spat beter. Leef ermee….


  11 januari 2009 om 20:15
  venturo

  Mannen/vrouw, alles wat ik zie fraai maar…het gaat het niet worden. Mediademocratie het gaat om ‘mijn televisie’ en niet die van sony, LG, Yahooooooooo, philiips en wat dies meer zij. Samsung zit er nog het dichtste bij maar de rest struikeld over elkaar heen met nanon services. Ook is de stelling van Samsung dat 50% van de verkochte televisies in 2009 internet tv zou hebben dikke flauwekul. Met alle stagnaties in de verkoop zit er voor anderhalf jaar in de distributie pipeline.


  11 januari 2009 om 22:06
  Mark Appel

  @Simon, je hebt helemaal gelijk. Zelf benik er met de allontv mediabox ook niet gekomen hoor, ongeveer gelijktijdig gestart met vincent…


  11 januari 2009 om 23:25
  J.Pieterman

  IPTV rechtstreeks op je bestaande TV

  Bandbreedte tussen 648 Kbps en 1240 Kbps

  Verbinding van ongeveer 2 Mb is ruim voldoende

  Kwaliteit DVD of Full HD dus altijd digitaal.

  Onbeperkt aantal kijkers

  Alle sporten

  Alle TV kanalen etc.

  Inclusief Live uitzendingen

  Abonnementsvorm lager dan UPC of Ziggo!!!


  12 januari 2009 om 04:56

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!