Advergaming is ook voor b-to-b adverteerders effectief reclamemedium

11 juni 2004, 04:38

Advergaming, bedrijfscommunicatie in de vorm van computer- en videogames, wint sterk aan populariteit. Deze elektronische variant van sponsored magazines trekt de aandacht van klanten en prospects op beurzen, houdt de belangstelling van bestaande klanten vast met nieuwe informatie en versterkt de merkwaarde.

Als adverteerders advergaming eenmaal geprobeerd hebben zijn de meeste zo onder de indruk dat het medium vast onderdeel van de marketing mix wordt. Klanten kunnen min of meer verslaafd raken aan het spel, wat een uitgelezen blootstelling aan het betrokken merk oplevert. Farmabedrijf GlaxoSmithKline werkt veel met advergaming. Tussen 2001 en 2003 gebruikte de divisie mondverzorging advergames op vakbeurzen voor tandartsen en mondhygienisten en plakte daar een vraag-en-antwoordspel aan vast waarbij klanten getest werden op hun kennis van de producten van GlaxoSmithKline. Klanten stonden in de rij om mee te doen. Een interessante bijkomstigheid van het gebruik van advergaming is de registratie van deelnemers, die belangrijke informatie oplevert. Ook is advergaming via intra- en extranets mogelijk.

Bron:

Marketing News, 15 mei 2004

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!