Economic Outlook (#12×12): Appy New Economy!

26 december 2011, 12:19

01 2012 will see a New Economy of app ecosystems.

02 Mobile screen devices have become the norm.

03 Tablets and slates are in their clone phase now.

04 Our attention flows through them.

05 As does experience.

06 And for that matter human knowledge.

07 Two dot O is far too shallow.

08 And so is so-called ‘social’.

09 Appification blossoms at a frantic pace.

10 APPs are the new All-Purpose Programming.

11 Hail this new mobility of attention, experience & knowlegde!

12 Appy New Economy, therefore, only 12 years after.

From economy to technology > read on . . . >

Van economie naar technologie

Met een aantal absenties het voorbije jaar vanwege Het App-Effect was vlak voor 2012 precies het gros volmaken – twaalf Economische Weerberichten in het kwadraat – geen vooropgezette ambitie maar gewoon stom toeval. Economisch en sociaal is het een bende. Volgens Christine Lagarde staan we met één been in een nieuwe Grote Depressie. Die zien we al bijna twee jaar aankomen, maar dat de chef van het IMF, onze last resort, dit nu klip en klaar zegt – en dit keer zonder te worden tegengesproken – doet voor velen de laatste hoop vervliegen. Daar hoor ik trouwens niet bij 😉

Wereldwijd gezamenlijk actie ondernemen is het devies, maar die kans is klein – om van volhouden maar te zwijgen. Deze trend was 22 maanden terug al duidelijk, echter de feiten liggen nu compleet anders en vrijwel elk uur worden we er door media en bestuurders met onze neus op gedrukt. Dat is een uiterst verontrustend verschil. De ware aard van het Europese bank- en landendebakel is ruim een jaar bekend en de implicaties voor de wereldeconomie worden met de dag beroerder. In die zin is er weinig nieuws en alle actualiteiten worden overal breed uitgemeten.

Vandaar dat ik in deze economische weerberichten geleidelijk aan de focus heb verlegd naar de digitale dynamiek. Die blijft met ijzeren vuist regeren, maar mag eindelijk wel eens wat helderder worden neergezet. Daar gaan we in het nieuwe jaar aan werken. Met een Appy New Economy! neem ik er graag al een voorschot op.

Jaap Bloem
Research Director Sogeti/VINT bij Sogeti/VINT

Jaap Bloem is in IT since the PC and now a Research Director at Sogeti/VINT. In his days at KPMG Consulting he co-founded the IT Trends Institute. Jaap was a publisher of IT books and editor in chief of IT magazines at Wolters Kluwer. Before coming to VINT, Jaap was the Marketing Executive for the Dutch Chapter of ISOC, the Internet Society. Jaap has co-authored many books and articles, and loves to develop and evangelize ground-breaking thought and insight together with colleagues and partners. Jaap Bloem is in augustus 2018 overleden.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!