Omzet uit mobiel internet met 35 procent toegenomen in 2010

16 mei 2011, 03:30

De afgelopen week is er veel te doen geweest rondom de wijziging van het verdienmodel van KPN. Waar dat verdienmodel jarenlang leunde op de inkomsten uit sms’en en bellen lopen die inkomsten nu terug. Aan de andere kant neemt het gebruik van mobiele internetdiensten als pingen, whatsapp en VoIP juist toe. KPN kwam hier echter achter na het afluisteren van het internetgebruik van klanten. Klanten boos. Uit cijfers van de marktmonitor die de Opta publiceerde is te zien dat de inkomsten uit mobiel internet over het afgelopen jaar met 35 procent is toegenomen.

KPN maakte zelf bekend dat het sms-verkeer in maart 2011 met 10 procent is afgenomen in vergelijking met maart 2010. Ook werd er minder gebeld. De cijfers van de Opta over de totale markt laten zien dat de inkomsten uit bellen nagenoeg gelijk zijn gebleven. De omzet uit sms diensten namen echter nog wel toe, met bijna 7 procent. De inkomsten uit data diensten namen met 35 procent toe.

Daarnaast is te zien dat de toename van het aantal smartphones zich vertaalt in een meer internet verkeer: het datavolume meer dan is het verdubbeld in het afgelopen jaar. Ook het volume sms nam goed toe, bellen bleef stabiel.

Bekijk hier het hele rapport:

Danny Oosterveer
Data-gedreven digital marketeer bij Datasexual

Data-gedreven digital marketeer. Resident bij Amdax en Woonduurzaam. Daarnaast vertel ik vaak als spreker over data-gedreven marketing. Auteur van het boek Data-bedreven marketing. Eén van de twee Groene Nerds.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!