Paneldiscusssie online tuesday #6: The future of online display advertising

Paneldiscusssie online tuesday #6: The future of online display advertising

Wat is de toekomst van online display advertising? Hoe gaat deze vorm van online advertising zich ontwikkelen in tijden van hyperindividualisering en personalisering, social media, dalende CPM’s, banner blindness en ad exchanges? Dat waren de vragen die gisteren centraal stonden tijdens online tuesday #6 (#onlinetuesday). Damian Lawlor (Google) trapte af met een keyote, daarna mochten Tjeerd Kooij (WebAds), Rutger Tuit (Telfort) en Marco Kloots (ClickDistrict) heel kort hun visie geven om daarna onder scherpe moderatie van Michiel Frackers met Lawlor te debatteren in een paneldiscussie. Die discussie vind je in de video hieronder (45 minuten):

De volgende editie van online tuesday gaat over mobile. De RSVP in Meetup zal volgende week beginnen. Binnenkort volgen de foto’s van gisteravond en de keynote in video en de presentatie op SlideShare van Damian Lawlor hier op Marketingfacts. De partners van online tuesday danken sponsoren Vodafone en Brandfield.com voor het mogelijk maken!


DelenEr zijn 8 reacties op dit artikel

 • Ik denk dat er een foutje in de hyperlink van de sponsor Brandfield zit

  geplaatst op
 • @tijmen: Check!

  geplaatst op
 • Ja dit zal de sponsor leuker vinden

  geplaatst op
 • Ik was gisteren zelf ook aanwezig.
  Wat ik miste en waar ik vooral op gehoopt had, was visie. Het verhaal van Damian was ok maar ging niet diep genoeg op de materie in.
  De trend in NL is duidelijk, er wordt minder op banners geklikt, maar display is nog steeds een van de weinige manieren om je bezoekersaantallen te boosten (en dus uiteindelijk je sales).
  De vraagstelling had dan ook moeten zijn; hoe gaan we display naar een hoger niveau tillen (of willen we nog meer aan search uitgeven of beperken tot affiliates). Even is gesproken over retargetting, wat nu duidelijk een goede ontwikkeling blijkt te zijn, maar welke mogeliijkheden komen er nog meer op ons af? Wat doet men in het buitenland? Succesvolle cases! In mijn optiek kwam dit te weinig naar voren terwijl er waarschijnlijk genoeg ontwikkelingen gaande zijn. Toch?

  Of weet iemand buiten display een goed model dat kan zorgen voor extra verkeer?

  Benieuwd naar de reacties

  geplaatst op
 • De discussie wordt mooi levendig gehouden door Michiel :)

  Vanaf 15:50 de vraag: moet het niet veel meer over gebruikers gaan, dan over adverteerders en uitgevers?

  geplaatst op
 • Emile: "Of weet iemand buiten display een goed model dat kan zorgen voor extra verkeer?"

  Ik snap sowieso niet waarom display is gerelateerd aan het genereren van traffic? Dat zijn echt twee compleet verschillende zaken. Display is branding; het laten stijgen van de voorkeur/likeablity van je merk. Als je verkeer zoekt: doe dan gewoon lekker Adwords of tekstlinks, maar gebruik ajb geen banners.
  Het verbaast me ook enorm dat we dit anno 2010 nog steeds een discussiepunt is, wanneer gaan we nou eens door?

  geplaatst op
 • Hoi Jeroen,

  en daar ben ik het dus niet mee eens. Display is aan het veranderen, absoluut. Maar ik ken genoeg partijen die voor meer dan de helft afhankelijk zijn qua sales van display. Het enige is dat ze nu in tegenstelling tot een paar jaar geleden, tegen veel lagere tarieven (moeten) inkopen om ook tot de gewenste CPO te komen. Op zich niet erg; alle niet geklikte vertoningen zijn ook een soort van branding....

  geplaatst op
 • Hoi Emile,

  Ik chargeer natuurlijk ook, maar er komt uit verschillende onderzoeken naar voren dat slechts 15% tot 20% van de mensen wel eens klikt op een banner. Dat zegt dus dat je 80% van je bannerimpressies serveert aan een publiek dat gewoon niet gaat klikken. Hoe bereik je die mensen dan? Of bereik je die toch eigenlijk al...?
  De CPO is natuurlijk een korte termijn target, maar ik denk dat de effecten op lange termijn van online display advertising veel groter zijn en belangrijker zelfs dan de CPO na een klik. Het is alleen zo lekker makkelijk om te focussen op CPO/CPC/CPS/CPX ...
  Maar goed, je kan uiteindelijk overal kanttekeningen bijzetten afhankelijk van product, site, uiting, doelgroep etc.
  En dat maakt het natuurlijk ook interessant ;)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.