Live vanaf Hyves HQ: Bloggers en Tweeps meet Hyves

6 november 2009, 13:55

Live vanaf het Hyes HQ in Amsterdam: Bloggers en Tweeps meet Hyves. Yme Bosma geeft een presentatie over hoe het gaat bij Hyves, er is een q&a en een aantal sneak previews. Hieronder de live stream, fingers crossed dat het allemaal werkt. [EDIT: livestream vervangen door presentatie Bosma, zaterdag 07 november 12:25]

Na de klik vind je een Twitter-widget met tweets live vanaf de blogger tweetup in Amsterdam. De hashtag is #hyveshq.

Redactie
Hoofdredactie bij Marketingfacts

De postings op de site worden door de redactie beoordeeld en ingepland en als we er tijd voor vinden, schrijven we zelf een artikel. Als redactie zijn we ook verantwoordelijk voor de samenstelling van het NIMA Marketingfacts Jaarboek en we treden ook geregeld op als moderator of presentator bij events met vakgenoten. In het colofon vind je onze contactgegevens.

Categorie
Tags

13 Reacties

  media

  Je bent op dit moment off air, zet even de camera of ustream.tv aan!


  6 november 2009 om 14:01
  mgvandenbroek

  En nu dan?


  6 november 2009 om 14:07
  Bram Fasseur

  Werkt nu perfect


  6 november 2009 om 14:15
  Michal

  Live via de cam is natuurlijk hartstikke leuk als je er live bij bent en ernaar kijkt… Maar dat ben ik niet geweest en ik denk meerdere mensen, was het niet verstandig geweest om hetgeen besproken even uit te tikken of de camconversatie op te nemen? Ik zie nu een zwart vlak met een video link waarop ik kan klikken en vervolgens word ik gestuurd naar een pagina met een video welke niet werkt… Daaronder staan wat twitter berichten waar ik ook niet echt wijs uit word. Dus wat was of is nou precies de bedoeling van deze post?


  6 november 2009 om 20:54
  mgvandenbroek

  @Michal: Ik dacht dat de camconversatie wel opgenomen was, maar dat is volgens mij niet goed gegaan.

  “was het niet verstandig geweest om hetgeen besproken even uit te tikken of de camconversatie op te nemen”

  Dus ja. U vraagt, wij draaien immers. Ik ga zo bovenstaand zwart vlak vervangen door Yme’s presentatie. Stay tuned.


  7 november 2009 om 10:06
  media

  @Matthijs: heb je de videocamera ook niet laten opnemen tijdens doorsturen de livestream?


  7 november 2009 om 11:51
  mgvandenbroek

  @Marco: Nee. ;(


  7 november 2009 om 12:51
  Alex

  krijgt mfacts betaald voor deze nutteloze posts?


  8 november 2009 om 03:52
  TBE

  Ik vind de presentatie van de cijfers van Hyves ook niet betrouwbaar overkomen. Logisch vanuit hun oogpunt, maar volgens mij kan je met dezelfde statistieken Facebook aan de winnende hand zetten met een andere invalshoek.

  Facebook maak een veel grotere groei mee. Dit heeft te maken met bepaalde onderdelen. Zo vind ik het gebruik van Facebook veel beter tot zijn recht komen als social medium. Hier is je netwerk veel meer interactief en is de contentcloud veel interessanter.

  Hyves heb ik altijd als een soort “kijk-eens-hoe-leuk-ik-ben”-etalage gezien met een sociaal jasje. Het hele pageviewstats van je profiel en foto’s gaan alleen maar over populariteit. De enige reden dat hyves zo groot is (en blijft), komt doordat het in het kneuterige Nederland marktleider is geworden toen Myspace en Facebook nog niet aansloegen hier.

  Hyves gaat ten onder aan zijn kinderlijke imago, technisch slechtere kwaliteit bij de internetters die voor kwaliteit gaan. Hyves zal blijven bestaan bij de meerderheid die daar niet over valt, zijn nederlandse clubje wel genoeg netwerk vind en zichzelf liever profileert dan informatie krijgt van zijn omgeving. Daarom bestaat Hart van Nederland, Telegraaf en boer zoekt vrouw. Om maar een niet gerelateerde, maar wel treffende vergelijking voor smaak vs kwaliteit neer te zetten.

  Nee deze presentatie van Hyves gaat het niet veranderen. Als ik Raymond & co was, dan zou ik cashen en wat anders gaan zoeken om te doen.

  Ik zal hyves niet missen in ieder geval…


  8 november 2009 om 13:12
  chi666

  Leuke post en wat moet er altijd weer zuur gereageerd worden. Natuurlijk is Facebook vele malen groter, nou en? Als je echter als Marketeer Nederlanders wilt bereiken via een sociaal medium heb je er nog steeds geen bal aan. Ik vraag me af of het woord doelgroep wel eens bij deze zure reageerders is gevallen.

  Ja, Facebook doet goede dingen en daar zie je dat het een steeds serieuzer kanaal wordt, ook voor Nederland. Hyves heeft echter 8 miljoen Nederlandse leden, dat is de helft van onze populatie, dat is huge. 5 miljoen maandelijks actief, ik geloof het wel. Voorlopig kan je bij een pure focus op Nederland nog met Hyves toe, maar Facebook in de gaten houden is slim. Net als Netlog voor de meer Europese aanpak bijvoorbeeld.

  En alle persoonlijke meningen over usability, design en techniek zijn niet echt relevant natuurlijk. Ik merk ook dat er dingen beter kunnen, sure. Maar het gaat om het gros van de gebruiker en inderdaad zijn er zoals ‘TBE’ aangeeft ook programma’s als boek zoekt vrouw, hart van Nederland, de telegraaf, blogs als geenstijl en volgens sommige kan je daar ook een sport als voetbal aan toevoegen. Iedereen zijn smaak, kwaliteit is in the eye of the beholder. Afhankelijk van de doelgroep die je zoekt zal je je daar aan aan moeten passen, dat is marketing.


  9 november 2009 om 06:49

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!