Hyves lanceert mobiele versie voor grote publiek

3 april 2009, 05:54

‘Binnen een maand of drie moet het vrijelijk beschikbaar zijn. Maar pin me er niet op vast.’ Dat zei Yme Bosma van Hyves, in dit interview op 2 september 2008. Waarover ging dat? Natuurlijk. Over de mobiele versie van Hyves, die deze week dan eindelijk het licht zag voor het grote publiek (zie: Hyves, Nu.nl, Emerce, Bright). ‘Als het langer dan een half jaar duurt, ga ik balen,’ zei Bosma, ook nog. Arme Yme.

Om de nieuwe app te installeren, kun je ‘hyves’ sms’en naar 4983. Bosma verwachtte in onderstaand interview 150.000 downloads in de eerste paar maanden. Ik heb de app gisteren gedownload op een HTC Touch HD. Ging niet helemaal vlekkeloos. Maar het draait wel. Heel benieuwd wie hem hier al geïnstalleerd hebben en wat de eerste bevindingen zijn!

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

9 Reacties

  Yme Bosma

  Vertraging was inderdaad frustrerend;-)

  Devices met VGA resolutie of hoger werken inderdaad niet lekker, de (bijv. java-geralateerde geheugen)beperkingen zijn dan heel goed merkbaar. Daarom ontwikkelen we voor de high-end devices (WM, Symbian, Android en BB) ook native clients die in de komende tijd uitgerold zullen worden…


  3 april 2009 om 06:50
  mgvandenbroek

  @Yme: Sorry, kon het niet laten. Maar het draait….

  “Daarom ontwikkelen we voor de high-end devices (WM, Symbian, Android en BB) ook native clients die in de komende tijd uitgerold zullen worden…”

  Toch niet pas over een half jaar? 🙂


  3 april 2009 om 06:55
  Dave

  Gister gedownload op m’n e71.

  Downloaden + installeren ging snel en eenvoudig. Eerste indruk tijdens gebruik is goed. Het ziet er leuk uit en reageert aardig. Beetje de look & feel van de gmail app.

  Op hyves zijn ook reacties te lezen over de app, de ervaringen verschillen wel sterk per toestel. Als je deze reacties doorleest lijkt het dat het vooral fijn werkt op de smartphone met een fysiek qwerty toetsenbord.


  3 april 2009 om 06:57
  Yme Bosma

  @Matthijs, geen probleem. Merk zelf ook dat het niet ideaal werkt op die toestellen, vandaar de native apps. Ik hou het even op ‘komende periode’, zo frustrerend anders;-)

  Dave, fysiek toestenbord helpt zeker ja, on-screen is een drama met java-apps. Maar hoeft geen qwerty te zijn. Toestellen waar de app veruit best op draait zijn Sony Ericcson devives, die hebben geen qwerty (behalve x1).


  3 april 2009 om 07:02
  Rene Sebastian

  Persoonlijk gezien zie ik liever een echte mobiele versie van de site, dan een javaclient die in de vorm van een app de site laat zien. Ik vind het zowiezo gek dat Hyves nu pas met een mobiele variant komt. Is de “hype” niet allang voorbij?!


  3 april 2009 om 07:26
  Yme Bosma

  Die echte mobiele versie van de site is ook continue in doorontwikkeling, maar een installeerbare versie heeft als grote voordel dat je bijvoorbeeld makkelijk foto’s kunt oploaden, lokatie kunt bepalen, integratie met adresboek mogelijk is, performance beter zou moeten zijn, etc. Dus het is en en, niet of of.

  Hyves heeft overigens al een mobiele variant sinds het begin, sneller haddden we dat niet kunnen doen denk ik;-) Nu ruim 400.000 actieve gebruikers op mobiel, ik verwacht eind dit jaar tegen de 1 miljoen. Dus dat lijkt me geen hype;-)


  3 april 2009 om 07:33
  Wouter Boender

  Was in positie om de java app al langer te testen op mijn C905 Cybershot phone. Ik moet zeggen ik ben zeer content. Ik hyves nu vaker merk ik.

  Een paar minuten wachten voor een meeting? Dan check ik toch even de wie wat waar of upload ik even een foto zo vanuit mijn phone.

  Hype voorbij ??? We are just getting started .. .. ..


  3 april 2009 om 10:03
  Raimo

  @boender

  Heee Boender!!! Alles goed?


  3 april 2009 om 13:13
  Suzanne

  Ik heb de data gedownload voor mijn telefoon (HTC Touch Cruise) echter ik kom niet verder dan inlogscherm. Ik kan nl. gebruikersnaam + ww niet invoeren met qwerty scherm. Kan het dus niet bekijken/opstarten. Waar ligt dit aan?

  Groeten Suzanne


  18 juni 2009 om 09:53

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!