Tonny Loorbach (IMU): “Als je niet kunt loslaten, groei je niet”

13 augustus 2019, 13:00

Vijf ondernemerslessen van oprichter Internet Marketing Unie

Tonny Loorbach maakt er een sport van om online (marketing)bedrijven groot te maken. Zijn specialismen? SEO, conversie-optimalisatie, online gedragspsychologie, community-building en neuromarketing. Vijf ondernemerslessen in twintig minuten!

Hij is een echte serial entrepreneur: Tonny Loorbach is oprichter en eigenaar van Internet Marketing Unie (IMU), Phoenix BV, Huddle BV, Switch Online Marketing BV en SalesPassie BV en Plug&Pay BV. Hij staat sinds 2007 met de poten in de klei qua online marketing. Hij is ook auteur van bestseller ‘Doelgerichte SEO’.

1. Marketing = Herkenning

“Een website is geen visitekaartje, maar een marketingmiddel. De meeste website-eigenaren hebben moeite met het maken van een connectie met de bezoeker. Ze vinden het lastig om aan te geven wie ze zijn – en nog belangrijker, wat ze doen. Ondernemers houden de boodschap vaak zo breed mogelijk, om niemand kwijt te raken. Maar als je tegen iedereen praat, praat je juist tegen niemand.”

2. Ondernemen is investeren

“Investeer in de lange termijn. Je moet ruimte maken voor continuïteit in je bedrijf. Zorg voor wederkerende opbrengsten in plaats van eenmalige opbrengsten.”

“Als je tegen iedereen wil praten, praat je eigenlijk tegen niemand”

3. Als je niet lost kunt laten, kun je niet groeien

“De meeste ondernemers – ook ik – zijn control freaks. Je wil controle hebben op inkomen, uren en werkzaamheden. Die controle wordt een zwakte wanneer het bedrijf groeit. Om te groeien moet je je werk echt helemaal loslaten en jouw werknemers het vertrouwen geven. Zij doen het werk vaak beter, omdat zij zich kunnen specialiseren.”

4. Vrijheid komt voort uit verbondenheid

“De stoel waar je op zit, het eten wat je eet en je normen en waarden: alles is door andere mensen gemaakt of bedacht. Het is een illusie dat je vrij bent wanneer je onafhankelijk bent. Als je accepteert dat je niet zonder andere mensen kan, dan leef je in vrijheid. Met dit gedachtengoed kan je een team om je heen bouwen, aan wie je de controle geeft.”

5. Fysieke en mentale conditie gaan hand in hand

“Door op een verantwoordelijke manier met je lichaam om te gaan, beheers je jouw stresslevel en stimuleer je het concentratievermogen.”

Bekijk het hele interview met Tonny Loorbach in de video van 7DTV.

Ronnie Overgoor
Directeur/eigenaar bij 7DTV

Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen en award uitreikingen. Daarnaast is Ronnie een interviewer met een eigen stijl. Hij is voorbereid, nieuwsgierig en switcht razendsnel tussen serieuze vragen en scherpe humor. Hij houdt van open en echte gesprekken, waarbij hij degene die hij interviewt altijd in zijn of haar waarde laat. Scherp, maar altijd met respect als vangrail. Ronnie heeft meer dan tien jaar ervaring in het interview vak, op het podium voor live publiek als ook voor de tv camera’s van bijvoorbeeld 7DTV.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!