Online advertentiemarkt groeit weer

21 augustus 2003, 20:04

De online advertentiemarkt lijkt langzaam uit het dal te klimmen. In het eerste kwartaal groeide de omzet naar 1,7 miljard dollar.

Dat blijkt uit onderzoek van het Interactive Advertising Bureau (IAB) en PricewaterhouseCoopers. Het is voor het eerst in twee jaar tijd dat de online advertentiemarkt in twee opeenvolgende kwartalen groeit.

Volgens Greg Stuart, directeur van het IAB, is dat goed nieuws. “Adverteerders volgen de consumenten en de online advertentiemarkt vormt hierop geen uitzondering. Consumenten gaan met drommen tegelijk online en het advertentiegeld komt daar vlak achteraan.”

In vergelijking met het laatste kwartaal van 2002 groeide de online advertentiemarkt in het eerste kwartaal met 7 procent. Vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder bedroeg de omzetstijging zelfs 11 procent.

De cijfers betreffen een schatting op basis van een onderzoek onder de vijftien grootste verkopers van online advertenties.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!