Iris Enthoven (XITE, Concentrate Bold): “Televisie is magisch, maar YouTube heeft het bereik”

17 december 2019, 14:10

Wie zijn de influencers in YouTube-marketing? Iris Enthoven heeft naam gemaakt als YouTuber en is bekend als presentator van XITE en Concentrate Bold. “Ik verwacht dat YouTube nog veel verder gaat groeien.”

Iris Enthoven is YouTuber en presentatrice van Concentrate Bold, het kanaal met de naar eigen zeggen de vetste, meest ‘bolde’ video’s. Om nog beter te worden in presenteren en zichzelf te verdiepen, besloot Enthoven verder te studeren met de master Journalistiek & Media aan de UvA. Als ze niet zelf voor de camera staat, kijkt ze graag naar slechte romcoms om daar ongegeneerd bij te snotteren.

“Er is zoveel aanbod dat ‘leuk’ essentieel is”

“Het YouTuben is gedeeltelijk op m’n pad gekomen. Een paar jaar geleden deed ik mee aan de contest ‘XITE zoekt Vlogger’ en die won ik. Door de winst kreeg ik een jaar lang gratis H&M-kleding en kreeg ik vrijkaarten voor diverse festivals. Toen ik het eerst filmpje maakte, wist ik meteen: dit wil ik vaker doen. Het werd steeds groter en groter, en serieuzer en serieuzer. Ik ga er vol voor!”

Hoe ziet die content er nu uit, op de verschillende platforms waar Enthoven voor YouTube’t? “Het moet vooral leuk zijn. Er is zoveel aanbod dat ‘leuk’ essentieel is. Entertainment is de key.” Toch wordt er ook steeds meer serieus werk gemaakt voor YouTube.

De grootsheid van YouTube

“Ik verwacht dat YouTube nog veel verder gaat groeien. We worden ons er allemaal steeds meer van bewust hoe groot YouTube is. Mijn verwachting is wel dat klassieke televisie naast YouTube blijft bestaan voor bijvoorbeeld voetbalwedstrijden of grote producties, zoals Wie is de Mol.” Heeft Enthoven dan ook nog wat met tv? “Televisie blijft natuurlijk iets magisch houden: er wordt met grote teams gewerkt, er zijn meer mogelijkheden. Maar op YouTube trek ik meer kijkers.”

Nieuwsgierig naar de ontwikkelingen van Iris Enthoven? Bekijk de hele aflevering!

Ronnie Overgoor
Directeur/eigenaar bij 7DTV

Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen en award uitreikingen. Daarnaast is Ronnie een interviewer met een eigen stijl. Hij is voorbereid, nieuwsgierig en switcht razendsnel tussen serieuze vragen en scherpe humor. Hij houdt van open en echte gesprekken, waarbij hij degene die hij interviewt altijd in zijn of haar waarde laat. Scherp, maar altijd met respect als vangrail. Ronnie heeft meer dan tien jaar ervaring in het interview vak, op het podium voor live publiek als ook voor de tv camera’s van bijvoorbeeld 7DTV.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!