Hyves lanceert hyves.tv

25 april 2006, 04:41

Hyves lanceert hyves.tvAfgelopen weekend schreef ik al dat internet tv booming is en het was dan ook te verwachten dat een online platform als hyves ooit zou beginnen met internet tv. Eind deze week is het al zover en zal hyves.tv worden gelanceerd aldus Raymond Spanjar van hyves.

Spanjar: “Tot nu toe waren de filmpjes op hyves bijna alleen voor vrienden toegankelijk. De nieuwe videosectie wordt een overzicht van de laatste, meest bekeken, best gewaardeerde en meest bediscussierde video’s op hyves, waarbij we goed hebben gekeken naar succesvolle platformen zoals youtube.com. De hyvers uploaden nu al zo’n 15.000 nieuwe filmpjes per maand en we hopen met de nieuwe dienst richting de 100.000 filmpjes per maand te gaan.”

Hyves.tv het begin van een nieuw digitaal tv kanaal?

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

12 Reacties

  Bart Kappenburg | Kamer.nl

  Wat ik nooit snap aan Hyves is het feit dat ze altijd nieuwe features ruim van te voren aankondigen. Veel mensen klikken nu naar hyves.tv, vinden daar niks, en vergeten het vervolgens. Waarom geen persbericht zodra de feature beschikbaar is?


  25 april 2006 om 05:39
  Luc Franken

  Misschien kunnen ze alvast het eerste commentaar er in verwerken wat ze ontvangen. Zeker als ze al een beperkte groep toegang geven. Ook kunnen ze de “massa marketing” aanpassen op het verkregen commentaar van de eerste groep mensen die over het product nadenkt.


  25 april 2006 om 05:44
  raymond

  @ bart: volgens mij hebben we alle eerdere aankondigingen ook pas gedaan als het live stond? Het liep nu anders. Video op internet is zoals bekend momenteel een veelbesproken onderwerp waar wij er ook veel vragen over kregen en we wilden het niet geheim houden.

  @ luc: we doen voor lancering altijd al testen met hyvers bij ons in de productie omgeving, maar de echte feedback komt inderdaad pas als je het live zet. De weken na lancering proberen we dit dan snel aan te passen.


  25 april 2006 om 06:00
  Annet

  @raymond: you’ve got mail 😉


  25 april 2006 om 06:33
  Heinen

  @raymond: uiteraard erg slim om ook in te spelen op de hype rondom het zelf creëren van videocontent. Ik vroeg me dan ook al af waar het bleef 🙂

  Wat ik me echter afvraag is of je niet veel meer met video kunt doen (juist binnen een community als Hyves) dan het geval is in de hierboven beschreven opzet. Uiteraard is het verstandig om goed te kijken naar de succesfactoren van bijvoorbeeld een youtube.com, maar er is juist zoveel meer mogelijk wanneer je een dergelijk grote achterban hebt.

  Ik hoop dan ook dat we frisse ideeën zullen gaan zien de komende tijd en dat het geen exacte kopie zal worden van een site als youtube.com.

  Uiteraard snap ik dat je op een veilige manier van start wilt gaan maar ik hoop dat je ook zeker die stap verder durft te gaan, waar velen dit tegenwoordig helaas niet meer doen.

  Succes gewenst met dit initiatief!


  25 april 2006 om 17:09
  Arash

  @Heinen

  Mee eens, er is zoveel potentie… zou zouden zoveel leuke dingen kunnen doen, waar ze als community veel meer zouden kunnen bieden dan alleen het uploaden van videos.


  25 april 2006 om 17:32
  Raymond

  @heinen en arash: maak jullie geen zorgen, dit is slechts de start. 🙂 je kan er idd enorm veel mee, voor goede ideeen houden we ons natuurlijk aanbevolen!


  26 april 2006 om 05:22
  ErwinVanLun

  Hi Raymond,

  Ik word steeds meer fan!

  Wat ik nog zou suggereren:

  1) Een ECHT videokanaal: dus je zet het aan, en hij begint meteen te spelen, bijvoorbeeld eerst alle nieuwe video’s van je vrienden, dan van nieuwe video die zij hoog respecteerden, dan andere ‘high’ rated videos. Met gewoon een knop ‘skip’.

  2) De mogelijkheid om je video op je eigen site te plaatsen. Zoals YouTube dat kent. Ik verbaas me erover hoe handig dat gaat.

  3) Een mogelijkheid om een video te promoten in je eigen profiel. Zodat die direct begint te spelen als iemand op je profielpagina komt. Misschien is audio uploaden ook wel leuk. Dan kan je een eigen welkomstbericht maken voor je eigen pagina. Of een geluidje. Of een liedje.


  28 april 2006 om 10:05
  Annet

  raymond gaf niet thuis, niet echt netjes van raymond, maar ik heb wel een vraagje aan jullie allen:

  ik zoek een broadcast-site als youtube, waarbij je (via een component desnoods, bij voorkeur joomlabased) de video’s makkelijk in de eigen site kan integreren? dus niet zoals nu bij youtube, via copy paste van codes, maar directer en sneller

  zoals erwin terecht aangeeft, dit kan niet via hyves en daarom is hyves ook ontoereikend op dit moment

  iemand een idee?


  16 mei 2006 om 12:16
  Annet

  Wat een nuttig artikel Erwin, dank je, ik ga ze eens allemaal naast elkaar leggen en hoop dat ik op die manier een goede keuze maak.


  17 mei 2006 om 06:54
  Nineteen

  Ik ben net subscribed aan Hyves TV op YouTube, wat zullen ze gaan uitzenden? Niemand heeft het me kunnen vertellen.


  10 juni 2008 om 06:00

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!