Europese versie van iDeal wordt over twee weken gelanceerd

19 mei 2012, 09:39

Over iets meer dan twee weken wordt de 'Europese iDeal' betaalmethode MyBank voor het eerst getest. Verenigde banken uit Italië, Oostenrijk en Luxemburg zijn klaar voor de start, net als individuele banken uit onder andere Frankrijk en Griekenland. Webshoppers kunnen straks betalen (demoshop) in de omgeving van hun eigen bank. Authenticatie van MyBank-betalingen gebeurt met een TAN-code of een random reader, zo schrijft Twinkle.

De eerste serieuze testperiode start op 4 juni en zal lopen tot oktober, wanneer een tweede testperiode van start gaat. MyBank mikt op een brede beschikbaarheid voor Europese consumenten aan het begin van volgend jaar, laat het weten in een persbericht.

Met het initiatief poogt Brussel barrières wegnemen om te komen tot één Europese betaalmarkt, ook online. Zo kan (cross-border) e-commerce worden bevorderd, waarmee nieuwe banen worden geschapen. De Europese Commissie heeft beloofd (zie actieplan) werk te maken van de harmonisatie van online betalingen.

IBAN

Enkele weken geleden lanceerde de DNB de ‘Over op IBAN' campagne. De voorlichtingscampagne moet consumenten en bedrijven helpen bij de overgang op IBAN. Met de campagne wordt ook gepoogt om de inter-Europese online retail te stimuleren.

Afbeelding: forwardcom

Danny Oosterveer
Data-gedreven digital marketeer bij Datasexual

Data-gedreven digital marketeer. Resident bij Amdax en Woonduurzaam. Daarnaast vertel ik vaak als spreker over data-gedreven marketing. Auteur van het boek Data-bedreven marketing. Eén van de twee Groene Nerds.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!