De week op social: Twitter’s botmarketing, meer bereik op Insta via Stories op locatie en datagifjes

De week op social: Twitter’s botmarketing, meer bereik op Insta via Stories op locatie en datagifjes

Welkom bij een nieuwe editie van deze wekelijkse rubriek waarin ik je op de hoogte houd van de laatste ontwikkelingen in social media met het nieuws dat de afgelopen week opviel.

Met deze week: Instagram's locatie-gebonden Stories verschijnen in Explore, Instagram maakt zoeken naar locatie-gebonden Stories mogelijk, Pinterest voegt autoplay video-advertenties toe aan de nieuwsstroom en zoekresultaten, Google lanceert eigen Data Gif Maker, Twitter voegt 239 nieuwe emoji's toe, Twitter introduceert Direct Message Cards voor marketing met bots en Pinterest Lens maakt visueel zoeken naar recepten mogelijk. 

Instagram locatie-gebonden Stories verschijnen in Explore

Onlangs lanceerde Instagram locatie-gebonden Stories. Met deze feature verzamelt Instagram verhalen met de locatiesticker en plaatst die achter elkaar in Stories. Deze verhalen verdwijnen weer na 24 uur. Zo krijg je een overzicht van alle publieke verhalen die locatie-gebonden zijn.

Deze week blijkt dat de compilatie van locatie-gebonden stories verschijnt in Explore, de serie Instagram Stories die onder de zoekfunctie verschijnen. Dat betekent dat meer mensen je verhaal kunnen ontdekken als ze de locatie-gebonden stories bekijken. Een interessante ontwikkeling voor eventmarketeers.

Met zichtbaarheid in Explore vergroot je het bereik van je verhaal. Immers, naast je vrienden op Instagram, kunnen ook mensen die je niet volgen zo je verhaal ontdekken. Zodra ze klikken op de locatie in Explore speelt Instagram alle verzamelde verhalen met de locatiesticker achter elkaar af. Zo bleek mijn Story met de locatiesticker Amersfoort extra kijkers te bereiken dankzij de vindbaarheid in Explore.

Locatiegebonden sticker stories in explore

Bron: Instagram

Instagram maakt zoeken naar locatie-gebonden Stories mogelijk

Naast de Explore-sectie blijken de locatie-gebonden verhalen ook vindbaar te zijn via de zoekfunctie op Instagam. Zo krijg je nu een overzicht met wat er zoal gebeurt op een locatie. Typ eenvoudig de plaats in, in het zoekvenster en klik vervolgens op de locatiepagina. Instagram toont je vervolgens een overzicht met topberichten bovenaan en de meest recente berichten daaronder.

zoek-locatie-instagramlocatiesticker-stories-zoekfunctie 

Bron: Instagram

Pinterest voegt autoplay video-advertenties toe aan nieuwsstroom en zoekresultaten

Pinterest introduceert deze week Promoted video's die automatisch afspelen zonder geluid en verschijnen in de nieuwsstroom en als zoekresultaat bij gerelateerde pins. Gerelateerde pins verschijnen onder een individuele Pin en tonen Pins die volgens Pinterest erg lijken op de Pin die je hebt geopend. Pinterest test nu autoplay video-advertenties met merken als Adidas, L’Oreal, Toyota, Universal Pictures en Visa. Volgens Marketingland zullen de advertenties binnen enkele maanden voor alle adverteerders beschikbaar zijn.

De adverteerders betalen voor het aantal impressies van hun video, ongeacht of de ontvanger de video echt bekeken heeft. Voor sommige adverteerders zijn impressies onvoldoende. Ze willen weten hoeveel mensen daadwerkelijk de video bekeken hebben. Om daaraan tegemoet te komen zorgt Pinterest voor data van Nielsen met het bereik dan de advertentie plus inzage in leeftijd en geslacht van de kijkers. Een interessante ontwikkeling die Pinterest als advertentieplatform zeker aantrekkelijker maakt.

Bron: Marketingland 

Google lanceert eigen data gifmaker

Data visualisatie is een belangrijke manier om cijfers toegankelijk en grijpbaar te maken voor een publiek. Google gaat daar een handje bij helpen. Deze week rolt Google Data Gif Maker uit. De tool is eenvoudig in gebruik en helpt je om data in dichotome vorm grafisch weer te geven. 

Google Data Gif Maker

Bron: Google 

Twitter voegt 239 nieuwe emoji's toe

Twitter breidt haar iconenset uit met 69 nieuwe emoji's. Twitter maakt gebruik van Emoji 5.0 en voegt daarmee de nieuwe emoji's voor 2017 toe aan haar bestaande set van emoji's. Niet alle apps ondersteunen nog Emoji 5.0, dus voorlopig zijn deze nieuwe icoontjes vooral te bewonderen via de Twitter-app of website.

Emojipedia lanceerde in maart onderstaande video met een sneakpreview van de nieuwe emoji's:

Bron: TheNextWeb

Twitter introduceert Direct Message Cards voor marketing met bots

Twitter lanceert Direct Message Cards. Dit zijn advertenties waarbij volgers op Twitter een keuzemenu (maximaal vier keuzes) zien. Zodra ze een keuze maken, start een geautomatiseerd proces waarbij het gesprek verder gaat via een privébericht (DM) op Twitter. De autoreply start een chat met een bot. De Direct Message Cards lenen zich ook voor het starten van een privégesprek met een 'echte' medewerker die klaarstaat om klantenservice te verlenen. Dit laatste brengt wel meer kosten met zich mee, maar biedt meer persoonlijke service op maat. 

Wil je ervaren hoe zo'n chatsessie op Twitter met een bottender werkt, ga dan naar Patrón Tequila en vraag advies voor een heerlijke cocktail. Mijn privéchat met deze bot-tenders eindigde met een suggestie voor drie pittige cocktails:

bot-tender-twitter

Bron: TheVerge

Pinterest Lens maakt visueel zoeken naar recepten mogelijk

Pinterest is populair voor het delen van recepten. Food is zelfs één van de topcategorieën op Pinterest. Met Lens neem je een foto van wat je ziet en krijg je via Pinterest suggesties (related pins). Vanaf deze week krijg je recepten voorgeschoteld zodra je een foto neemt van een maaltijd via Pinterest Lens.

Pinterest-Lens-Recepten 

Bron: Pinterest.

Credits afbeelding: Pexels.com, licentie: CC0 (Publiek domein)

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.