Adsense in rss feeds

26 april 2005, 13:20

Het zat er natuurlijk aan te komen, maar het blijft een leuke verassing: Longhornblogs heeft een feed die Adsense advertenties bevat. Worden we toch nog allemaal rijk van onze blogs!

Hoe en wat blijft allemaal nog een beetje geheim….

De loopbaan van Richard Osinga (1971) is ongewoon en afwisselend: hij was diplomaat in Noord-Afrika, eigenaar van start-ups in Silicon Valley en Berlijn en ondernemer in de zorg. Hij is oprichter van world66.com, triposo, was lange tijd creatief directeur van Oberon en is nu een van de mede oprichters van Alii.care, een platform voor medisch specialisten om protocollen op een betere manier up to date te houden.

Categorie
Tags

7 Reacties

  Anders

  Als je de url in bovenstaande afbeelding vervangt door die van Marketingfacts, krijg je een reclame voor Breedbandwinkel.nl. Een url van Fok.nl geeft een reclame voor een MP3-speler-boer, en bij cnn.com krijg je een banner voor de Michael Jackson Trial van de Washington Post. Het zou zo wel makkelijker worden om je advertenties af te stemmen op je publiek, als je content op zich irrelevante advertenties oplevert (nogal eens een probleem met AdSense).


  26 april 2005 om 13:53
  René

  Ben wel benieuwd wat dat betekent voor je RSS-lezersaantallen. Persoonlijk knikker ik iedere feed met reclame er tussenuit. Dat het kan is leuk hoor, maar wil ik als gebruiker nu ook hier al ongevraagde vervuiling? Dacht het niet.


  26 april 2005 om 15:45
  media

  Zo lang het mij niet stoort in het scannen van mijn feeds vind ik het prima. En wie weet, komt het nog eens echt zo ver dat ze het kunnen afstemmen op mijn interesses.


  26 april 2005 om 16:03
  Anders

  TV kijken zit er zeker ook niet meer in, René, aangezien elke zender reclames uitzendt?

  Content is niet voor niets gratis. En trust me: sites kunnen bezoekers die dat principe niet op waarde weten te schatten, missen als kiespijn.


  26 april 2005 om 16:11
  Gilles

  Oud nieuws, zie de feed van geenstijl.nl


  27 april 2005 om 10:37
  Anders

  Sinds wanneer zitten daar AdSense-advertenties in? Ik zie enkel een niet content-gerelateerde advertentiecode van de eigen GeenStijl-adserver in hun feed. Dat systeem is inderdaad oud nieuws.


  27 april 2005 om 10:47
  hoxha

  Ads in feed plaatsen was nog best een karwei. Zorgen dat het compliant is met van alles en nog wat. Meer dan 4 uur werk, opbrengst: paar euri per dag+overlast voor feedlezende mensen. Voor per-click advertenties is adverteren in feeds in ieder geval niet boeiend. Als er nog een ad in gs feeds staat, zal die er binnen afzienbare tijd uitgesloopt worden. Wellicht als het getargetted is op heavy internet users en het is nog reclame voor een rss-gerelateerde diensten is, dat je in zo’n geval iets met cpm kan doen. Maar adverteren in rss lijkt ons voorlopig de moeite niet waard. Maar goed, het is niet mijn specialisme.


  27 april 2005 om 10:56

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!