Hoe word ik een echte goeroe?

24 januari 2012, 07:23

Aangezien de augurken in de comments hier op Marketingfacts een meester zijn in het afplassen van goeroes, maar zelf vaak de expertisestatus hebben van een eerstejaars student aan de opleiding voor toekomstige werkeloosheid, heb ik dit weekend maar eens een onvervalst lesje ‘hoe word ik een echte goeroe’ opgetikt. Het helpt natuurlijk zeer als je à la Pierre de Wind de uitstraling hebt alsof je elk moment ontvoerd kan worden door buitenaardse wezens omdat ze denken dat je ontsnapt bent van hun planeet X52, maar meer nog volg je een aantal scherpe richtlijnen die hieronder door mij beschreven worden. Het is allemaal niet zo moeilijk als het lijkt, mits je van nature ook beschikt over persoonlijkheid.

Thumbnail: sapojump (CC 2.0)

Onliners, tegeltjewijsheden en open deuren

Praat in oneliners. Wat een goede oneliner is, moet je zelf maar Googelen. Ik versta daar niet onder: het herhalen van citaten van Deepak Chopra of andere wijsgeren avant la lettre. Nee, zeg iets origineels. Als je nou niet origineel bent, en die kans is vrij groot, doe dan het volgende. Neem een tegeltjeswijsheid en voeg daar een extra dimensie aan toe. Of zeg iets oenigs dat dan heel slim lijkt. Een beetje zoals Cruijf, zeg maar: om te scoren moet je schieten. Trap een open deur nog een tikkie verder open (die zin op zich is al een goed voorbeeld, vat je ‘em?). Een goede Elvis-quote transformeren doet het ook altijd lekker, aldus Joep Zijp van Zin:

Ambition is a dream with a V8 engine.

Bufferen en cureren

Zelf twitteren? Doe toch niet zo mal! Daar huur je een stagiair voor in, die allerlei lekkere Google Reader feedjes in Buffer of Crowdbooster plaatst op het ideale tijdstip. Twitter je in het Engels, doe dan even nadenken over de tijdszones wil je? Thomas Marzano verklapte dat hij zijn zelfbenoemde Kloutzak-überstatus geheel en al te danken heeft aan dat wonderlijke tooltje, Buffer. Met meerdere online personas voor de verschillende expertisedoeleinden heeft hij het cureren op doelgroep naar een extra niveau gebracht. Ik zou mijn baan opzeggen en lekker betaald spreker worden, maar goed. Zelluf weten. Thomas!

Crowdsource alles

Zelf bloggen? Doe toch niet zo raar! Gewoon op een zaterdagmiddag een goeroescheet via Twitter laten, gaan lunchen bij Dimitri’s Boterhammen met moeder de vrouw, en een uur later liggen er diverse pareltjes op je te wachten. Een aantal gaat hieronder de revue passeren. Heel meta!

Synoniem voor goeroe

Ik maak een beginnersfout: zeg nooit goeroe, maar guru. Dat staat internationaal. En je hebt meer ruimte in je bio, aldus Henk Boshove. Bedenk een goed synoniem voor ‘goeroe’, aldus Chantal Sukel. Dit zijn er alvast een paar: serial entrepeneur, expert, pro, consultant, strateeg, (kleuren)coach, spreker, en dat dan geschreven als hashtag natuurlijk! Op de foto met een mic in je hand (bedankt Chris Hanselaar). Nog beter; zo’n voorzetbeugelmic!

Blauwe jurk

Een elementair onderdeel van het ultieme gurudom is de kledij. Minstens een daarvan moet pijn doen aan je ogen, aldus CopyDimitri (trouwens een briljante copygoeroe Twitter-ID in zichzelf). Liefst in de vorm van een blauwe jurk, of de mannelijke equivalent, zoals Nathalie Vreeburg oppert. Aangezien een beetje goeroegedrag mij niet vreemd is, hieronder een foto van mijn goeroeschoenen (Cordwainers, gekocht bij Dungelmann). Dat je er dan bij vermeldt welke briljante winkel het desbetreffende kledingstuk/schoen aangeschaft is, hoort uiteraard bij de pose. Een kale kop, gek kapsel of moeilijke bril doen de rest. Buitenissig gedrag zoals paalzitten in de woestijn is van harte aan te raden.

Let op uw woorden!

Taal is de grote vriend van de goeroe. Alles is 2.0, dan wel 6.0, en de taalvondst maakt het allemaal toch net wat smeuïger. Probeer het ‘domme publiek’ te overdonderen met woorden. Maak het zo onbegrijpelijk mogelijk. Bullshitbingo ligt de goeroe voorin de mond bestorven; denk aan #webcare, #relevantie. #authenticiteit, #trendingtopic, #etcetera. Uiteraard reageert de goeroe nergens op; de echte goeroe ageert zich de pestpleuris!

Een boek is het nieuwe blog

Wie schrijft, blijft. Ik zou er van willen maken: wie schrijft, blaat. Enfin. Pas met een mooie vermelding op Managementboek.nl kun je Ben Tiggelaar – primus inter pari – naar de kroon steken. Maar pas wel op voor de valkuil, door Anton-Jan Thijssen al eens mooi beschreven en door Jos Govaart nog maar weer eens aangehaald, vrij naar de meesterlijke reclameslogan breek de dag, tik een eitje: schrijf een boek, word een guru!

Koop: hoe schrijf ik een boek! (Haha, uitverkocht!)

Bloggen is het nieuwe schrijven is het nieuwe blaten

Bloggen is het nieuwe blaten, ook al bestaat het fenomeen toch al weer dik tien jaar. Elke jandoedel met een beetje aardige pen komt al een heel eind. Trouwens, wat rot het. Interpunctie is voor losers. Als je maar goed op je SEO let, en voor de rest Mashable en Techcrunch overpent. Groepsbloggen is het trouwens helemaal: lekker anderen het werk laten doen en zelf de AdSense binnenharken ;-).

Be the first

Altijd de eerste zijn, laat als eerste je penis erectus zien op Chatroulette. lanceer je pasgeborene op Path 2.0, hack je boek in elkaar via Evernote en doe alsof je de godvergeten ontdekker/bedenker/co-founder bent van Instagram. Lukt het niet omdat je geen iPhone hebt – ongoeroeachtig gedrag trouwens – of omdat je van Google niet op G+ mag, zeik de dienst dan tot op het bot af om welke willekeurige reden dan ook. Vooral zinnen als: “de user experience is niet optimaal want… ” Jajalalala.

Maak van je blog een whitepaper een workshop een lezing

Een goeroe zonder lezingen is als een stinkdier zonder geur. Hack daarom je blog om in een whitepaper, maak van die whitepaper een slideshare (vrij naar Jos Govaart wederom). Je hebt zo een driedelige workshopcyclus, waarna je als spreker geïnviteerd wordt op dat lelijke geco-sponsorde marketinggelulgala van het jaar-verkiezing. Een echte goeroe vraagt trouwens óf geen geld voor zijn/haar verhaal, ofzo absurd veel dat het wel goed MOET zijn. Vergeet niet te beginnen met het filmpje van die eenzame danser! Als het maar CC 2.0 bij elkaar geschraapt is, want copyright is voor *losers*. Elk voorbeeld dient gevolgd te worden met: “Dat merk ik zelf ook, want…” Want de goeroe praat natuurlijk en altijd voornamelijk vooral over zichzelf.

Make it until you fake it!

Jaja, het is fake it till you make it, maar hebben we niet opgelet een aantal regels eerder? Juist. Een personeelsadvertentie voor een goeroe zou luiden: gezocht, goeroe. Praktijkervaring niet vereist. Het gaat erom dat je zelf gelooft dat je guru bent, dan volgt die ene gekke danser vanzelf.

Disclaimer: enige overeenkomst met de werkelijkheid ligt buiten de verantwoordelijkheid van de auteur. Jijbakken wordt bestraft met een reply in CAPS LOCK. Graag uw authentiek zelfverklaarde goeroegedrag in het commentaarveld hieronder, ik ben namelijk echt reuzebenieuwd welk gedrag ik vergeten ben, wie zich waar aan schuldig maakt, naming en shaming; daar zitten we op te wachten!

Remco Janssen is de founder van Silicon Canals: een nieuwsplatform voor, door en over startups, scale-ups en technologie in Europa.

Categorie
Tags

47 Reacties

  Kittykilian

  Ha ha ha! We zijn het eens.


  24 januari 2012 om 07:38
  Jan Willem Alphenaar

  Schoenen: check

  Groepsblog: check

  E-book: check

  Crowdsourcen: check

  Ik ben aardig op weg 🙂


  24 januari 2012 om 07:51
  Mike van Hoenselaar

  @anneliesje: Om zelf als guru bestempeld te worden. Dat zie je toch meteen 🙂


  24 januari 2012 om 08:02
  @chrishanselaar

  Toch een hele eer dat ik je artikel gehaald heb, wel erkenning van jouw goeroe-status trouwens: iemand even kort kunnen uitlichten, alsof ze in je licht mogen staan. 😉

  Ben het niet met @anneliesje eens. De goeroe is van alle tijden (kijk maar naar de oplichters op de schilderijen van Bruegel en Jan Steen) en je moet deze beroepsgroep continu, met de meest scherpe middelen ontmaskeren.

  Over Klout kunnen we wat mij betreft nog een boom opzetten, want mij is het een proto-typisch voorbeeld van de potentieel fascistische karaktertrekken die ons kapitalisme ontwikkelt (als ik met die zin geen guru wordt weet ik het ook niet meer).

  LOVE!


  24 januari 2012 om 08:02
  gijs.moonen@ovideconsult.nl

  Vermakelijk stuk Remco. Ben het alleen met @anneliesje eens, vind niet dat dit soort stukken hier thuis horen. Wellicht is hier in de toekomst een rol weggelegd voor de toekomstige nieuwe MF guru @bramkoster…


  24 januari 2012 om 08:06
  Jeremy

  Leuk geschreven stuk. Ik proef echter bijzonder veel persoonlijke frustratie. Ik ben het daarom eens met Annelies. Er is nou al zoveel gezegd over zelfbenoemde goeroe’s/guru’ s. Dit stuk heeft weinig meerwaarde en is al zeker niet constructief. Behoeft derhalve geen plekje op Marketingfacts wat mij betreft.


  24 januari 2012 om 08:09
  Olaf

  Is het niet aan Marketingfacts om te bepalen welke artikelen hier blijkbaar thuis horen? Gezien de titel kun je er ook voor kiezen het artikel over te slaan lijkt me.


  24 januari 2012 om 08:31
  DannyOosterveer

  Kan zeker. Maar wel voor gekozen. Een column is er juist opgericht om wat op te schudden, als je dat niet te vaak doet kan dat weinig kwaad.

  Daarnaast is de guru van alle tijden inderdaad. Het fenomeen expert is ook een mooie het aloude medium de TV. Gaat het over probleemjongeren? Dan nodigen we Prem uit. Niet omdat hij er zoveel van weet, maar hij is op TV wel het gezicht van probleemjongeren. Onderzoek wijst uit dat al die experts niet beter kunnen voorspellen dan een willekeurige keuze. De echte experts, de professors en mensen die zich ergens in verdiept hebben, die hoor je niet.

  Dat een Wilders zo’n kapsel heeft is ook niet toevallig, maar wel een herkenbare trait. Om dit soort constructies te verwerpen is het wel belangrijk ze door te hebben.


  24 januari 2012 om 08:44
  Copydimitri

  Mooi artikel geworden Remco. Precies dat mespuntje venijn waar ik vrolijk van word. Het mooie is dat iedereen natuurlijk wel iets van zichzelf terug ziet en dat maakt het alleen nog maar treffender.

  De gekke schoenen heb ik al. Veel gekker dan die Dungelmannetjes jonguh… 😉 Ik ga nu even mijn reactie Storifyen. En vergeet niet, nat worden is een keuze, tussen de druppels is het droog.


  24 januari 2012 om 08:51
  ltienkamp

  Erg leuk om te lezen, past mooi thuis in de categorie #kloutzak.

  En hoe je het ook wendt of keert, goeroe word je alleen door de juiste marketingtechnieken te hanteren. Dat die zo belachelijk kunnen zijn als Remco omschrijft…tsja *krabt zich achter de oren*.


  24 januari 2012 om 09:01
  Jeroen van Woudenberg

  Goed stuk, bruikbare tips! Ik zou nog twee kleine toevoegingen willen doen: 1) De twitterbio is pas compleet als je er ook een getrademarkeerde catchphrase™ in hebt staan. Het liefst met betrekking tot het beste uit jezelf en anderen halen. 2) Als Guru mag je een keer per jaar natuurlijk graag iets terugdoen, als e-ambassadeur voor een goed doel (vergeet hierbij je Twibbon niet!). Ook de zo belangrijke “Voor iedere 100 nieuwe volgers maak ik 1 euro over!” kan weer de nodige boost aan het volgersaantal geven. Lijkt mij sowieso een goede tip voor iedere aspirant twitterkoning.

  Zelf ben je natuurlijk met dit soort stukken goed onderweg om meta-goeroe te worden. Chapeau daarvoor.


  24 januari 2012 om 09:06
  DannyOosterveer

  Nu maar ik wel de fout het zelf ook te serieus te nemen 😉

  Anyhow, als we toch gaan aanvullen, er moet natuurlijk wel “Volgt terug” in de bio bij


  24 januari 2012 om 09:19
  Jan Willem Alphenaar

  Zijn dat plastic schoenen?


  24 januari 2012 om 09:41
  vera

  miss nog een leuke adword campagne integreren in je gurustrategie…


  24 januari 2012 om 09:45
  adfiliatejobs

  Niets dan Hulde met een hoofdletter H voor je stuk Remco. Je bent mijn Held van deze dag. Ik heb ervan genoten. Blijf vooral op deze vrolijke eigenzinnige manier bloggen.


  24 januari 2012 om 10:37
  Eylard Wurpel

  Leuk verhaal van Remco Fransen. Maar best wel lang voor een oneliner, toch?!


  24 januari 2012 om 11:15
  Lisette Beentjes

  Wat een heerlijk Droste-effect, een stuk als dit JUIST op Marketingfacts. HI-LA-RISCH! Helemaal naar mijn hart! Meer!


  24 januari 2012 om 12:16
  postma

  Het zit al in je verhaal: je bent ’t of je bent ’t niet. ALS JE ER NAAR BLIJFT VRAGEN WORD JE HET DUS NOOIT. 😉

  #tip


  24 januari 2012 om 13:00
  Martijn Dood

  Eindelijk begrijp ik wat ik al die tijd fout deed. Het is het gebrek aan die schoenen!


  24 januari 2012 om 14:25
  Gyurka Jansen

  Valt het jullie ook op dat de echt grote voormannen zelden “guru” zijn? Die zijn bijvoorbeeld CEO, nouis natuurlijk tegenwoordig wel iedereen CEO natuurlijk, maar dat zeggen alleen guru’s. Denk ik.


  24 januari 2012 om 15:22
  Brend van den Berg

  Wie belangstelling wil wekken, moet provoceren.

  Salvador Dali


  24 januari 2012 om 18:20
  WideWooD

  :-)))) Haha, geweldig blog!!! Uiteraard zeer herkenbaar…Zowel bij anderen als bij mijzelf.

  Waar ik me wel keer op keer weer over verbaas zijn alle “informal” goeroes die klagen over de “zelfbenoemde” goeroes. Wat is het probleem? Kwaliteit selecteert zichzelf….toch?

  Wat dat betreft is het best bizar hoe de specialistenstatus in het socialmedia wereldje als “vies” en “niet chique” wordt gezien. In veel andere branches is het juist een teken van autoriteit en zelfvertrouwen als iemand durft te zeggen dat hij/zij specialist is.

  Ik vraag me af hoe talenten, of experts ooit moeten solliciteren, of pitchen…. “Bent u een specialist op uw vakgebied”? “Uhhhh nee hoor, dat moet u maar aan anderen vragen…” Dat gaat toch ook niet werken? De kracht van referenties moeten we niet onderschatten, maar een beetje vertrouwen in eigen capaciteit staat mij niet tegen. Maar goed, misschien ben ik wel zo’n zelfbenoemde specialist 😉

  Facebook fapage: Check

  Google+ account: Check

  Roamler adept: Check

  Hoge tarieven: Check

  Twitter junk: Check

  Italiaanse schoentjes: Check

  Klein mannetje, grote bek: Check

  Ohoh….


  24 januari 2012 om 18:36
  Janneke

  Ik weet niks van guru’s, van de discussie rondom guru’s en wat wel en niet op Marketingfacts hoort, maar vond dit wel een erg vermakelijk en goed geschreven stuk. Chapeau!

  (En nu op nieuwe pumps uit 🙂


  24 januari 2012 om 19:08
  @GlenCortens

  Hilarisch stuk met veel waarheden maar die schoenen… Guru/goeroe = PIMP?!?!


  24 januari 2012 om 19:11
  Remco van Buren

  Vermakelijk artikel, Remco! Vermakelijk en herkenbaar. En de reacties ook. Observaties, zelfspot, serieuze kritiek die eigenlijk niets met het artikel an sich te maken heeft, humor en meer… Heb er niets zinnigs aan toe te voegen, gewoon een comment als waardering.Tjakkaa! Thanks all.

  O ja, je bent natuurlijk pas een echte authentieke guru als je all of the above niet meer nodig hebt en enkel je naam meer waarde heeft dan een titel, kloutscore of bio. Want vertel me hoe je heet, en ik zeg je wie je bent. Padaboem!


  24 januari 2012 om 20:11
  remcojanssencom

  Bedankt lieve menschen voor all reacties! Ik heb er erg veel #visie #inspiratie #zinin doorgekregen! Fantastisch om te zien dat je met een paar worden dit teweeg kan brengen, ongehoord! Ga zo door lieve menschen!


  25 januari 2012 om 09:40
  Patrick

  Vind het ook wel grappig dat je met dit artikel op Facebook adverteert! Is dat ook goeroe?


  25 januari 2012 om 11:03
  remcojanssencom

  Ik adverteer niet op Facebook?!


  25 januari 2012 om 11:36
  Oliver de Leeuw

  Wat dachten jullie van de net-niet-normale profielfoto? Opties genoeg:

  – zwart-wit met focusfilter

  – één oog in close-up

  – dagelijks wisselen, liefst met een obscure avatar-app

  – een babyfoto, voor de sympathy fans


  25 januari 2012 om 12:45
  Wim Platje

  Nice read. Hulde. Voor een hoop geouwehuru.


  25 januari 2012 om 14:06
  Jet Labrie

  Vast veel pret gehad bij het schrijven, ik in elk geval bij het lezen.


  28 januari 2012 om 08:24
  mcoster

  Nog een paar leuke (ik laat in het midden wie ik als inspiratie heb gebruikt 🙂

  – Prezi gebruiken

  – Prezi gebruiken op een Mac. Liefst MacBook Air natuurlijk

  – Jezelf over the top laten introduceren

  – In commentaar op andere blogs verwijzen naar je eigen blogpost over ‘hoe het wel moet’

  – Na een spreekbeurt direct weggaan omdat je het zo druk hebt

  – Een eigen YouTube kanaal met tips van de dag/week/maand

  – Een model, theorie of stappenplan bedenken en publiceren (wel iets dat enig hout snijdt)

  – Geen voicemail hebben. “Ze bellen wel terug”

  – Bij seminars de hele sessie broeden op die ene vraag die je kan stellen waardoor jij slimmer lijkt dan de spreker

  – Een referentie van een echte guru krijgen

  – 50+ LinkedIn aanbevelingen

  – Gastdocentschap bij een paar aansprekende instituten


  28 januari 2012 om 14:54
  Richard van der Blom

  Leuk geschreven blog weer over de terminologie goeroe (oh… excuses guru). Ik denk dat in het artikel en de comments al veel (zo niet alles) gezegd is over het guru-gedrag. Sommige dingen zijn zo fout, dat ze daardoor weer onderscheidend zijn, volgens mij bevinden we ons in dat stadium nu.

  Grappig, iedereen wil zich onderscheiden, maar steek je kop (al dan niet op een foute manier) boven het maaiveld en HAK….

  Zo houden we de boel natuurlijk wel op scherp!


  29 januari 2012 om 14:08
  blethteer

  The cabin crew of Flight 1877 set up a maternity ward in first class but were unable to find a doctor among passengers. mulberry handbags sale C’è la difesa di un ambito dove l’ingresso di stranieri, e non mi riferiscono a noi, non è visto come il massimo?. Contestualmente alla soluzione del nodo D+, Mediaset e Telefonica dovrebbero invece concludere una nuova alleanza su altri fronti: chaussure louboutin pas cher Un aumento di quasi l’80%, che ha consegnato al gigante africano lo scettro di prima economia dell’Africa. Quasi a voler incoraggiare il nuovo volto della Nigeria, tra meno di tre settimane, dal 7 al 9 maggio, centinaia di investitori, economisti e uomini d’affari si daranno appuntamento ad Abuja per il World Economic Forum. mulberry outlet uk Gli anni di crisi hanno accresciuto l’appeal del Partito dei finlandesi, che sulle tematiche europee ha incentrato parte consistente del suo messaggio. Europa sì ma non troppo sostiene di non volere spingere per un’uscita della Finlandia dalla Ue (il che significherebbe sovvertire il risultato del referendum con cui.

  Passengers soon joined in singing with the group as Cao played musical accompaniment on a small speaker. nike tn pas cher Quegli aiuti sono solo il necessario bastone accanto alla carota già offerta, perché anche Vladimir Putin colga il messaggio espresso in una lingua a lui più comprensibile di quella parlata fino ad ora dall’Europa occidentale. christian louboutin pas cher un app per il noleggio auto che sta guadagnando sempre più spazio tra i cittadini e che – nonostante le controversie normative – sta di fatto aprendo il mercato del trasporto nelle città di tutto il mondo. Nell’ordinanza, con effetto immediato, emessa dai giudici belgi si spiega che Uber non ha le autorizzazioni necessarie per operare nel Paese. giovani assunti a 90 euro al mese per non fare nulla e restare a casa. I mali dell’Algeria di oggi, dopo la fine del socialismo, appaiono molto simili a quelli antichi: per questo il lungo addio del dinosauro Bouteflika è una scommessa anche sul futuro.

  Second, China will simply not be scared away from defending its territorial integrity. It is delusional to think China will be bullied by the US-Japan security alliance. abercrombie and fitch paris Tuttavia è sufficiente esaminare la dottrina strategica russa per comprendere come Mosca consideri una concreta minaccia l’allargamento a est della NATO e ritenga vitale per la sua sopravvivenza militare il controllo del Mar Nero e dell’area ucraina. air jordan enfant Lo scorso 10 febbraio, l’Alto rappresentante Ue per la politica estera, Catherine Ashton, ha accolto l’iniziativa, sottolineando che questa nuova fase ?segna la fine delle politiche unilaterali dell’Ue verso Cuba?, in allusione alla “posizione comune” adottata dal blocco europeo a partire dal 1996.

  According to the 2012 Chinese Language Situation report, which was released by the Ministry of Education and National Language Committee of China on June 5, some words that use the Roman alphabet became frequently used new words last year. But language experts say this is normal. abercrombie Il primo è l’inflazione, stimata al 56% e in costante ascesa, aggravata da una svalutazione del bolivar sempre più forte. La moneta venezuelana, sul mercato nero, ha perso il 76% del suo valore rispetto al dollaro, nel 2013. nike tn Ma la Commissione europea si è detta sconcertata per ha fatto sapere il ministro dei Trasporti belga Brigitte Grouwels, la decisione del tribunale di Bruxelles.


  31 augustus 2014 om 15:45
  bletnqler

  The second problem was severe violations and accidents caused by poor quality during the construction of Fudan’s Jiangwan campus. mulberry outlet online è vero che il via libera alla condizione sui 560 milioni è stato dato nel suo complesso dalle quattro banche. Il punto però è come e quando arriveranno tra di loro ad accordarsi sul sacrificio che ogni istituto dovrà fare. louboutin homme Ma è proprio la brutalità del regime, il suo cieco punire chiunque la pensi diversamente, che offre agli elementi dell’Islam radicale facili consensi e comodi santuari. mulberry outlet shops Il Raìs decise poi di invadere nell’agosto del ’90 il Kuwait e nel gennaio ’91 dovette affrontare i bombardamenti di una coalizione internazionale. Il Paese ha quindi passato 12 anni strangolato da un embargo che ha colpito prima di tutto la popolazione civile.

  Those living in the countryside or unemployed in the city with poor living conditions will be granted a living of 2,000 yuan (325 U.S. dollars) every month, according to the department. tn requin pas cher Le opportunità che offre il Brasile sono indiscusse ma non vanno minimizzati gli ostacoli: Federico Balmas, direttore dell’Ice di San Paolo, spiega al Sole-24Ore che ? il Brasile è un gigante nel Pil ma un nano nel commercio estero, un Paese basato su un modello di crescita dell’economia centrato sul mercato interno?. louboutin soldes Combinata con la quantità di polizze, oltre 8 milioni, ben superiore a quanto ipotizzato. Hanno sostenuto la spesa al consumi nei primi tre mesi del 2014, evitando una contrazione del Pil e lo spettro di recessioni, e faranno lo stesso nei tre mesi in corso. Alla Sele??o spetta un compito doppio: smentire gli scettici e rilanciare l’immagine del Paese. Una mission che non è impossible. Di pregiudizi i calciatori brasiliani ne hanno abbattuti tanti. Basti pensare che fino al 1923 nelle partite ufficiali potevano giocare solo giocatori bianchi.

  The Shanghai Subway Police has detained the groper who molested a college girl on the city’s metro system on June 29th. boutique hollister eleggerà il mese prossimo un nuovo leader che sostituirà il premier uscente Jyrki Katainen, sia perché le attuali politiche economiche hanno depresso l’economia di Helsinki, in contrazione in tre degli ultimi cinque anni (quest’anno si prevede un +0.2%) e con una disoccupazione salita all’8,5 per cento. air jordan enfant Ma la sua faccia rivela quella di un uomo che ha trascorso la vita prima a sfuggire i killer di Saddam Hussein e poi gli attentati delle fazioni sunnite nemiche del governo a maggioranza sciita:

  Beijing does not currently have a large-scale five-star resort like this, so we hope to be well received by local Beijingers.. sac hollister Non è chiaro se queste ripetute decisioni dei giudici, molti dei quali attivi sostenitori del vecchio regime di Hosni Mubarak, siano una manovra contro il generale Abdel Fattah al Sisi, o sollecitata da lui. kids nike air max Prima di sbarcare a Londra Crosby aveva aiutato l’ex premier australiano John Howard a vincere ben quattro elezioni.


  2 september 2014 om 16:08
  Smitha12

  Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to far added agreeable from you! By the way, how could we communicate? kagdedbdbdcebgda


  18 september 2014 om 10:26
  Smithk153

  I conceive you have remarked some very interesting points , regards for the post. egcafbdeeebbfade


  18 september 2014 om 10:27
  prix viagra

  prix viagra viagra bayer en ligne

  precio viagra viagra

  prezzo viagra costo viagra

  viagra kaufen viagra kaufen


  30 april 2015 om 20:31
  comprar cialis

  levitra online generic levitra

  generic propecia buy propecia

  cialis senza ricetta prezzo cialis

  comprar cialis cialis precio espana


  13 mei 2015 om 19:22

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!