Social media…zou jij het doen? Webinar voor MKB ondernemers

20 juli 2011, 19:15

“Twitter, Facebook, Hyves, Foursquare, internet?” zei Janna van Bloemenstudio Creatief aan de Ebbingestraat in Groningen,“dat snap ik allemaal niet en ik zou niet weten hoe dat moest…” Dat trof mij, ik weet dat veel middenstanders het niet makkelijk hebben, terwijl de mogelijkheden van Twitter, Facebook en Foursquare voor de “om-de-hoek”-gemeenschap enorm zijn. Helaas weten de grote geldverslindende “zombie”-instellingen als MKB Nederland, de KvK, etc. deze middenstanders niet te bereiken. Dat is een gemiste kans. Omdat ik samen met twee andere Groninger ondernemers juist iets voor deze ondernemers wil betekenen, gaan wij onze kennis over Twitter, Facebook en Foursquare delen, geheel gratis, no strings attached.

Op maandag 25 juli om 20.00 uur geven we weer een webinar over social media: Facebook, Twitter en Foursquare. De webinar is een gratis seminar dat je thuis op de bank (of waar dan ook) op je eigen computer kunt volgen. Onze speciale gast voor die avond is Patrick van Sluis, bekend via @patswinewhisky van Pat’s Wine & Spirits uit Groningen.

Hij zal in de webinar vertellen hoe hij als ondernemer in het MKB op een tot de verbeelding sprekende manier social media heeft toegepast in zijn bedrijfsvoering en hoe hem dit veel nieuwe en leuke klanten heeft opgeleverd en vooral heel veel geld heeft bespaard. Simpelweg door op een leuke en inspirerende manier met Twitter en Foursquare om te gaan. En dat terwijl hij weinig kennis had van al deze netwerken of van computers. Echter, door zijn gezonde ondernemersgeest te laten spreken en met een kleine dosis lef, is hij een aansprekend voorbeeld voor velen.

In de afgelopen maanden heb ik samen met een wisselend team van medepresentatoren een aantal webinars georganiseerd, speciaal voor de vastgoedbranche. Deze webinars gingen in op de toepassingsmogelijkheden van Facebook, Twitter, LinkedIn, Foursquare en online adverteren. Naast dat het hartstikke leuk was om te doen, heeft dit een aantal nieuwe samenwerkingsverbanden met zich meegebracht. Daar zijn we allemaal trots op en dat smaakt naar meer. Wat ons tijdens de webinars opviel, was de gretigheid en innovativiteit waarmee de nieuw opgedane kennis toegepast werd, -vaak van onderaf-in veel gevallen zonder dat de directie hier iets vanaf wist. Individuele werknemers begonnen te twitteren, facebooken, etc. met als doel zakelijk (en persoonlijk) succes. Daar waren geen dure cursussen voor nodig.

In onze eigen omgeving viel op dat de mogelijkheden van social media/networks slecht toegepast werden door (kleine) ondernemers in het MKB, terwijl daar ongekende mogelijkheden liggen. Het grote probleem is de toegang tot begrijpelijke kennis. Lylke de Vries, Ronald Mulder en ik, allen vanuit Groningen, zagen hierin een missie: kennis over Twitter, Facebook, Hyves, Foursquare, Google Adwords en online adverteren en communicatie op een begrijpelijke en leuke manier naar “de mensen” brengen. Dit hebben we allereerst gedaan met een webinar gericht op Groningen, met als onderwerp: “Hoe geld te verdienen met social media”. Dit is zo leuk en waardevol gebleken, dat we hebben besloten om dit vaker te gaan doen en vooral voorbeelden vanuit de praktijk de digitale bandbreedte te gunnen.

Rest de grote vraag: wat is de catch? Nou, die is er niet. Deelname aan de webinar is geheel gratis en er volgen geen goedbedoelde aanbiedingen… wij willen helpen! Door juist de kennis te delen in plaats van te monopoliseren of te monitariseren worden we allemaal een klein beetje beter en leren we van elkaar hoe om te gaan met alle nieuwe toepassingen als Twitter, Facebook, Foursquare en alle andere netwerken. Kortom: wil jij iets betekenen voor die leuke bakker op de hoek, dat bijzondere winkeltje aan de andere kant van de stad of de bloemist naast je, doe dan vooral zelf mee aan deze webinar en beter nog: zorg dat ZIJ meedoen. Het zou toch zonde zijn als zij niet konden beschikken over deze kennis om de kop eenvoudig boven water te houden. Doe je mee? Webinar!

Specialist in interactieve communicatietoepassingen m.b.t. vastgoed en nieuwbouw in Nederland. Ik schrijf o.a. via mijn blog www.nieuwbouw20.nl over bedrijven, nieuwe internettoepassingen en websites. Bovendien worden er nieuwe inzichten, campagnes, personen en bedrijven behandeld die zich in de bouw- en ontwikkelingsbranche onderscheiden. Volg mevia @nieuwbouw20 of @fundament

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!