Acht Android apps de je gezien moet hebben

18 februari 2011, 11:21

Tijdens het Mobile World Congress 2011 kwam je het op iedere stand wel tegen: het besturingssysteem Android van Google. Maar de topper op het MWC was toch wel de stand van Android zelf inclusief heel veel Android poppetjes, een heuse glijbaan maar vooral heel veel Android apps. Ik ben opzoek gegaan naar de acht leukste en laat ze in iets minder dan acht minuten de revue passeren.

Bekijk meer video’s van het Mobile World Congress op de Bald Opinions videopagina.

Google Body

Ze hebben bij Google de afgelopen jaren natuurlijk al heel veel in kaart gebracht, nu hebben ze hetzelfde gedaan met het menselijk lichaam. Met Google Body kan je in 3D zien wat er onder je huid zit; met een prachtige interface scroll je door bloodvaten, spieren, organen en botten heen. Het was al beschikbaar op de browser, maar nu ook op Android tablets.

Waze

Social media meets navigatie, dat is Waze. Deze leuke navigatieapplicatie begint steeds meer op een serieuze applicatie te lijken. Met uitstekende crowd source kaarten en prima turn-by-turn navigatie maar ook de mogelijkheid om met medeweggebruikers te chatten is het de leukste manier van navigeren. Binnenkort komt Waze met een update waarin uitgebreide verkeersinformatie beschikbaar wordt inclusief widgets met schattingen van aankomsttijd rekening houdend met files en opstoppingen.

CardioTrainer en Calorific

Nu zijn het nog twee afzonderlijke apps, maar straks worden ze bij elkaar gevoegd: CardioTrainier en Calorific. Met CardioTrainer hou je precies bij hoeveel je beweegt en met Calorific wat je eet. Na de combinatie kan je deze apps gebruiken om eetpatronen af te stemmen op beweging en doelen te stellen om af te vallen en om gezonder te leven.

SoundCloud

De YouTube voor muziek heet SoundCloud. Het is de populairste website om muziekclips, speeches en podcasts te uploaden en te embedden en is nu ook beschikbaar op de Android. Je kan met de app natuurlijk clips beluisteren en commentaar geven, maar ook direct opnemen en uploaden.

Pulse

Mijn favoriete RSS reader op dit moment heet Pulse. Met een magazine interface en een rustige layout voor artikelen is Pulse bijzonder fijn in gebruik. Pulse was er al op de Android telefoons maar wordt nu ook beschikbaar op de Android tablets. Bovendien lanceren ze pages waarmee je nog meer RSS feeds kan bijhouden. Een aanrader!

Google Apps for Business

Wil je Google applicaties zoals Gmail, Google kalender en Google Docs zakelijk gebruiken dan kan je terecht bij Google Apps for Business. Nu is er ook een nieuwe interface voor tablets voor Google Apps for Business. Met een mooi dashboard waar je alles in widgets in één opslag kan zien en een prettige interface voor mail en de kalender.

Cordy

Iets heel anders dan een bloederige shoot-em-up is Cordy. Een leuk vriendelijk mannetje wat in een 3D wereld puzzels moet oplossen die steeds moeilijker worden. Het spel heeft een leuke interface en de graphics zijn prachtig om te zien. Het spel is gemaakt door ex-Disney werknemers die nu voor het eerst hun eigen spel uitbrengen en komt volgende week in de Android store.

Fuze Box

Er zijn veel oplossingen voor video conferencing maar Fuze Box heeft een mooie interface en bovendien uitstekende kwaliteit video en audio. Met de applicatie kan je gemakkelijk schermen, applicaties, documenten en video delen in de videoconference. Bijzonder is dat de conference ook bezocht kan worden met Android telefoons en Android tablets; videoconferencing vanaf het terras behoort dus tot de mogelijkheden!

Trendwatcher & Presentator. Momenteel CEO van http://innovader.nl wat video platform http://yubby.com creerde en http://leafplan.nl the connected car.. Voorheen partner Interimic, Venture Partner, directeur mediaplaza.nl en oprichter http://cyco.com, een software bedrijf wat technisch document management maakt met 100 mensen.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!