Eday langs de lijn met Spotify, Kassa as a service & programmeurs voor 12 euro per uur

Eday langs de lijn met Spotify, Kassa as a service & programmeurs voor 12 euro per uur
, Innovader
@vincente

Op Emerce eDay 2010 in Rotterdam (zie ook deze keynote) kwam ik veel verschillende ondernemers tegen. Ik interviewde onder anderen de Nederlandse countrymanager van Spotify: Radinck van Vollenhoven. Voor mij is Spotify echt dé muziekdienst van 2010, zie hieronder het filmpje voor uitleg. Van Vollenhoven vertelde over de achtergrond, het businessmodel en de nieuwe versies van deze populaire dienst (honderdduizenden users, 7 procent is betaald). Verder sprak ik Bart Jaspers die “Kassa as a service’ introduceert als freemium model en Daxx development die software trajacten op fixed price accepteert vanaf 12 euro per uur. Zelf vond ik Derek Sivers (Muckworks) die BabyCD had opgericht in 1997 met 200 miljoen dollar omzet de meest ontwapenende spreker. Ronnie Overgoor heeft ook weer vele achtergrond interviews klaarstaan waarvan ik er 10 selecteerde:

Video’s vanaf Emerce eDay met Spotify, Daxx development en veel interviews van @ronnieovergoor.


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Leuk interview. Wel apart dat Radinck in de video veel lagere aantallen noemt van Spotify gebruikers (7 miljoen) dat wat er onlangs bekend werd gemaakt (10 miljoen)

  geplaatst op
 • @Mark - klopt, we hebben er inmiddels 10 miljoen maar ten tijde van het interview was dit nog niet bekend gemaakt!

  geplaatst op
 • Spotify is inderdaad een fantastische service, ze moeten natuurlijk wel nog even de grote vissen binnen halen: The Beatles, Bob Dylan, Metallica en meer kunnen nog niet gestreamed worden.

  Een paar andere punten waar ze mijn inziens sterk kunnen verbeteren is de 'social objects' sterk te verbeteren. Playlists en userprofiles zijn nog erg basic terwijl dát hun marktpositie op de lange termijn kan verstevigen. Ik heb er een blogpost over geschreven: 'Spotify from a community perspective'

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.