Bolsa de Mulher: Crossmediaal platform voor 10 miljoen vrouwen

26 april 2010, 04:31

Andiara Petterle is een voorbeeld van de jonge generatie ondernemers in Brazilië: 31 jaar, CEO van het online media bedrijf Bolsa de Mulher, geeft leiding aan 100 werknemers, en heeft 7 miljoen voor investeringen in 2010 binnen gehaald. Ze is energiek, dynamisch en zeer positief over de markt mogelijkheden. Bij het binnenkomen van het kantoor van Bolsa worden we gelijk blootgesteld aan een volledig roze ingerichte setting. Het was duidelijk dat we in ieder geval op de goede verdieping waren beland.

We ontmoeten twee vrolijke dames; Andiara Petterle en Cica Mattos die dit fel roze bedrijf runnende houden. Ze nemen ons mee naar de directie kamer met uitzicht op de zee en het meer, waar we in Japanse stijl plaatsnemen aan ons theekransje.

Bij Bolsa de Mulher werken zo’n 100 medewerkers, waarvan 70% vrouw en waar de mannen vooral ICT en design doen. Bolsa’s doelstelling is zich te richten op vrouwen. Alles kan als het maar crossmediaal op vrouwen gericht is. Bolsa wil de kwaliteit van leven van vrouwen verbeteren en alle content moet het leven van de dames makkelijker dan wel hun gelukkiger maken. Bolsa richt zich op alle target groepen binnen het vrouwelijk universum van zwangere vrouwen, 50+ tot pubers. Er zijn 16 proposities variërend van websites, TV tot e-commerce, etc. Het pareltje van Bolsa is toch wel hun sociale netwerk, wat met 10 miljoen geregistreerde en 12 miljoen unieke bezoekers per maand zo’n goede 40% van de online vrouwelijke bevolking van Brazilië bereikt. Andiara beschrijft het netwerk als een Facebook maar dan voor en door vrouwen.

Investeerder in Bolsa is IdealsNet, eigendom van Eike Baptista, de achtste rijkste man ter wereld (volgens Forbes). Hij investeert in allerlei innovatieve bedrijven en vooral in Rio, om van Rio het nieuwe San Francisco te maken. CEO van IdeiasNet is Alexandra de Haan. Het is nu vakantie hier in Rio. Maar we gaan zeker ook met deze Nederlandse dame in de culturele hoofdstad van Brazilië praten.

Innovatiereis

Een land met meer dan 175 miljoen mobiele telefoons, een mobiele penetratie van 91%, een verwachtte economische groei van 6% en een bevolking die zich helemaal suf Twittert vraagt natuurlijk om aandacht. Daarom gaat de jaarlijkse media innovatiereis van Marketingfacts, Coincide en InterimIC dit jaar naar Brazilië. Met een selecte groep van 20 tot 30 man bezoeken we Sao Paulo en Rio de Janeiro om zo onze kennis te verrijken en uit te wisselen met dit uiterst sociale volk. Heb je serieuze interesse om mee te gaan? Mail ons dan even op {encode=”info@marketingfacts.nl” title=”info@marketingfacts.nl”}.

Dorrit Gruijters
Directeur bij Coincide BV

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!