Jaap.nl KPN en SBS lanceren LBS SMS dienst voor huisinformatie

21 april 2010, 04:30

Huizenzoeksite JAAP.NL is sinds gisteren samen met KPN en SBS (advertenties over de dienst op televisie) een SMS-dienst gestart waarmee de vraagprijs en kenmerken van een te koop staand huis via sms op te vragen zijn. Mobiele telefoongebruikers die op zoek zijn naar een te koop staande woning, beschikken door middel van deze Location Based Service (LBS) sms-dienst altijd over relevante informatie over interessante te koop staande huizen bij hen in de buurt, zo meldt JAAP.nl in een nog te verschijnen persbericht. Aan het concept is, zo meldt Hans Voorn van Jaap.nl, twee jaar gesleuteld. Maar: hoe werkt het?

Je staat voor een huis en wil weten wat de vraagprijs is. Je sms’t “HUIS” naar het nummer 7171. Vanuit het mobiele netwerk wordt, na uitdrukkelijke toestemming van de gebruiker, informatie over de locatie van de mobiele gebruiker geleverd aan JAAP.NL. Deze haalt de bijpassende informatie uit de database en stuurt de informatie over de huizen in de omgeving per SMS naar de klant. Hans Voorn, directeur van JAAP.NL, verwacht dat de dienst niet alleen interessant is voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe woning:

“Het overkomt iedereen wel eens, je loopt door een straat, ziet een leuke te koop staande woning en je wilt meer weten. Vooral de vraagprijs natuurlijk. Gewoon voor de fun. Onze dienst is hier bij uitstek geschikt voor.”

De dienst zal door SBS op televisie op de kanalen SBS6, Net5 en Veronica worden gecommuniceerd en is op alle mobiele telefoonnetwerken beschikbaar. Om de huisinformatie te ontvangen moet je wél betalen: je ontvangt eenmalig 2 sms berichten van 1,50 euro per stuk PLUS de kosten voor het gebruik van je mobiele telefoon. Dat is niet goedkoop, voor een beetje ‘fun’.

Drempel

En daarmee, met deze hoge prijs, is wat mij betreft gelijk een mooie drempel gelegd om dit voor de fun te gaan doen. 3 euro voor wat prijsinformatie via sms waar je niets mee kunt, behalve lezen. De integratie met de mobiele site van Jaap.nl, dus in de sms ook een hyperlink naar de beschikbare huizen verwerken, zit er ook in, in het tweede sms’je. Moet je dus wel mobiel internet hebben.

Werking

Op de site van Jaap.nl lees je over de werking van de dienst: ‘De mobiele operators kunnen enkel op jouw verzoek achterhalen wat jouw locatie is. Zij gaan op het moment dat jij HUIS naar 7171 SMS’t actief kijken met welke mast in het mobiele netwerk jij verbinding hebt. Deze locatiegegevens worden vervolgens met de beschikbare huizen in de database van Jaap.nl gematched, zodat jij altijd beschikt over deze huizen-informatie.”

Social

De mogelijkheden van social sharing, tweeten of delen via facebook, worden via deze dienst niet benut. Het is een echte sms-dienst. Ben benieuwd of hier veel gebruikt van gemaakt gaat worden. En vooral door wie. De samenstelling van de partijen voor deze samenwerking is in ieder geval interessant, het pushen van de dienst via televisie is ook wel een mooie. Ben benieuwd wat jullie van deze dienst vinden.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

6 Reacties

  Arjan Westerink

  Handig maar…

  Ik vraag me af wat de service doet bij meerdere appartementen in één flat boven en naast elkaar te koop.


  21 april 2010 om 07:07
  Hans Voorn

  @Arjan

  Als er veel huizen in de buurt zijn krijg je een lijstje…


  21 april 2010 om 07:49
  Marcel Adriaanse

  Ik denk zelf dat dit een succesvolle dienst zal worden. 3 Euro lijkt wellicht veel maar als je geinteresseerd bent in een huis maakt dat even niet uit. Denk ook aan de vele huiseigenaren van wie het huis te koop staat en toch even willen controleren of de informatie klopt. Bovendien is het erg simpel. En internet op je mobiel heeft straks iedereen standaard dus kun je maar beter vooraan staan met het aanbieden van dit soort diensten. Even huisspotten en je weet het…


  23 april 2010 om 03:20
  appartement huren

  Leuke gadget. Alleen is sms natuurlijk een uitstervende datalijn. Waarom beperken tot de 160 tekens van sms als er internet voor handen is. Ik denk dan aan een applicatie, met integratie van locatiebepaling middels gsm-masten en een kaartje met de te koop staande woningen.

  Als je in de buurt van een woning komt, worden automatisch de details weergegeven.


  11 mei 2010 om 04:42
  Michiel

  Via Smsinfowoning ontvangen geinteresseerden gratis de informatie op hun mobiele telefoon. In maximaal 3 berichten weet de geinteresseerde alles en kan hij zelfs foto’s van het pand bekijken op zijn mobiele telefoon.


  12 mei 2010 om 14:58
  mgvandenbroek

  @Michiel: Vanuit welke database werken jullie dan?


  14 mei 2010 om 07:12

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!