Jongerenmarketing award: De Perfecte Beat

18 februari 2010, 12:01

Vanmorgen ontving ik een persbericht over een nieuw uit te reiken award. Er zijn in (online) medialand al behoorlijk wat awards die uitgereikt worden zoals de Spinawards, Gouden Apenstaart, Best of Customer Media Award, Cinekid Nieuwe Media Awards, de AMMA’s en ik vergeet er vast nog een heleboel. Dit jaar organiseert Euroforum in samenwerking met Young Marketing voor het eerst de kids- en jongerenmarketing award “De Perfecte Beat”. De prijs is bedoeld om creatieve en succesvolle kids? en jongerenmarketingcampagnes te belonen en als voorbeeld te stellen voor de branche. “Hoe raak je de juiste snaar bij deze moeilijk bereikbaar geachte doelgroep” is er in het persbericht te lezen.

Naar mijn mening een leuke nieuwe award mede omdat de manier van reclame maken gericht op een jongerendoelgroep in een rap tempo veranderd. Jongeren worden steeds kritischer en moeilijker om op een effectieve manier te bereiken. Naast het bereiken wil je de doelgroep ook nog prikkelen en activeren en met een simpele banner campagne zonder verdere creatieve insteek lukt dit tegenwoordig niet meer. Opdrachtgevers willen resultaat zien en met een clickratio van 0,12% op een rectangle voldoe je daar niet aan. Dit betekent dat bureaus en adverteerders moeten blijven innoveren en flink moeten putten uit hun creativiteit om een campagne te ontwikkelen die ook daadwerkelijk de doelstelingen weet te realiseren.

Het uitgangspunt van de Perfecte Beat Award is dan ook dat de campagne een duidelijke doelstelling voor ogen had, op een creatieve manier heeft ingespeeld op de leefwereld van de doelgroep en een gedragsverandering teweeg heeft gebracht.

Ben heel benieuwd wat voor werk er ingezonden gaat worden. Wij hebben in ieder geval nog een paar gave campagnes op de plank liggen die we zeker gaan inzenden. De uitreiking vindt plaats op het Trends in kids? en jongerenmarketing congres dat 2 en 3 juni in het Pakhuis de Zwijger in Amsterdam georganiseerd wordt.

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!