St. Petersburg: Een stad zonder ziel

17 juni 2009, 07:03

De Rusland reis 2009 is begonnen met een bezoek aan St. Petersburg. Een prachtige stad die gevuld is met bijzondere architectonische gebouwen ontworpen door de belangrijkste ontwerpers van over de hele wereld. Toch vindt Peter d’Hamecourt – correspondent in Moskou voor de NOS en het AD – het een stad zonder ziel. Tijdens een rondvaart legt hij uit waarom.

Daarnaast heb ik het Dik kanaal gevuld met indrukwekkende video’s over St. Petersburg. Niet alleen over de pracht van de stad, maar ook hoe gevaarlijk het verkeer hier is. Behalve video worden er ook veel foto’s gemaakt door o.a. Marco Derksen.

Trendwatcher & Presentator. Momenteel CEO van http://innovader.nl wat video platform http://yubby.com creerde en http://leafplan.nl the connected car.. Voorheen partner Interimic, Venture Partner, directeur mediaplaza.nl en oprichter http://cyco.com, een software bedrijf wat technisch document management maakt met 100 mensen.

Categorie
Tags

3 Reacties

  martijnstaal

  Wat je zelf in je video ook al noemt: het is een fantastische en mooie stad, met geschiedenis. Ik heb er ook met ogen wijd rondgelopen. Het ‘gebrek aan ziel’ is dus meer een gebrek aan politieke of wetenschappelijke functie, ik zou er zeker eens heengaan 😉


  17 juni 2009 om 09:29
  Alexander

  Leuke video en foto’s, heb zin om daar gauw weer eens terug te gaan!

  Veel plezier met de vodka vanavond 🙂


  17 juni 2009 om 16:58
  media

  Inmiddels zijn we in Moskou aangekomen. Sint Petersburg is prachtig en zeker bezoek waard, maar een dorp in vergelijking met Moskou (5 mln vs 15 mln bezoekers; maar vooral de dynamiek in Moskou is van hele andere orde).

  Mooei filmpjes Vincent 😉


  18 juni 2009 om 08:56

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!