Adobe Flash brengt webvideo naar de huiskamer

21 april 2009, 04:12

{title}Het motto van de NAB Show (nog tot en met 23 april 2009) is ‘Where content comes to life’. Tijdens de NAB Show in Las Vegas heeft Adobe bekend gemaakt een speciale Flashtoepassing voor tv’s te hebben ontwikkeld, dit als onderdeel van hun Flash platform (de mix van spelers, Flashtechnieken en servers). Deze Flashtoepassing maakt het mogelijk om webvideo’s in Flash Video (FLV) in HD af te spelen op daarvoor geschikte TV’s.

Internet op tv is in de vorm van NET tv begin dit jaar door Philips geïntroduceerd. Ook Yahoo! heeft aangekondigd samen met Intel zogenaamde Internet tv’s aan te gaan bieden. Adobe openbaarde tijdens de Adobe Max in Milaan (december 2008) dat bijna 80 procent van de online webvideo gebruik maakt van Flash Video. YouTube is hiervan een grote afnemer, waarbij Panasonic reeds januari 2008 aankondige YouTube (plasma) televisies te gaan produceren. Het voordeel van Flash is het (streaming) kunnen aanbieden van HD video met relatief kleine bestanden. 40% Van de mobiele telefoons is geschikt voor Flash. Zie ook: ‘NAB 2009 SHOW toont laatste nieuwtjes op mediagebied’.

Patrick Petersen
Senior Online Marketeer en transitie, multi-trainer, auteur, spreker bij AtMost(TV) en @Onlinemarketeer

Vreemde eend Adriaan Patrick Petersen RDM MA MSc is een ervaren ondernemer, internationaal spreker en trainer-docent (Nyenrode Business University, Beeckestijn Business School en EURib) die het nuchtere ‘lachen en leren’ combineert in een focus op pragmatische inspiratie. Senior online strateeg, crossmediaal transitie marketeer, contentmarketeer, internetondernemer, internationaal spreker en auteur. Hij studeerde af op divers eigen (content-) marketingmodellen die hij voor tal van internationale organisaties, zoals Heijmans, Hästens, Somfy smart home, Trendhopper holding, T-Mobile Nederland, AtMostTV, TU Delft, IKEA Nederland, MTV Europe en Coolcat, succesvol in de praktijk bracht. Petersen voltooide recentelijk masterstudies aan de London School of Business and Finance en de Geneva Business School, die hem brachten tot de integratiemodellen van doel-gerichte digitale engagement, de inzet van augmented en virtual reality en de moderne contentstrategie. Deze inzichten hebben hem tevens tot bestseller auteur gemaakt. Hij deelt graag zijn inzichten op gebied van groeien en innoveren van de marketingmix van de toekomst. Petersen is door Bureau Meltwater getipt als nummer 1 contentmarketeer en top 10 marketinginfluencer. De excentrieke Petersen komt uit een ondernemers- en acteursfamilie en is een ver verleden actief geweest als acteur in onder andere Flodder, ZwartBoek en Jackie Chan’s Who am I.

Categorie
Tags

1 Reactie

    Servena

    You know what, I’m very much innlecid to agree.


    12 juli 2016 om 06:00

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!