Google Streetview onbewust voor guerrilla ingezet

23 maart 2009, 06:11


Als bureaudirecteur ga je, bij het nieuws dat Google Streetview nu ook Nederland in beeld heeft gebracht (zie bericht van Bram Fasseur), natuurlijk meteen kijken hoe je eigen bureau erbij staat. Een prachtig pand van boven gezien in Google Maps, maar ook wel aardig om te zien hoe Google het van opzij in beeld heeft gebracht. En nu blijkt het bureau (ja, mijn eigen) onbewust een Guerrilla actie op Google Streetview te hebben!

EK monitor

Afgelopen zomer had Draftfcb, net zoals eerdere jaren, een EK Monitor (zie hier het eerdere bericht op Marketingfacts). Om deze actie extra onder de aandacht te brengen, zette Draftfcb een spandoek in de tuin met een duidelijke call-for-action om de Oranjelijn te bellen. Toevallig ook net het moment dat Google de camera langs liet komen. Nu staat deze boodschap voor waarschijnlijk behoorlijk lange tijd op Google. Bellen kan overigens nog steeds ;)!

Leuk spelletje

Net zoals bij Google Earth (Paul van Veenendaal schreef ooit een goed artikel met alle verboden plekken die Google niet had weggelaten), is nu ook het verschijnen van Google Streetview voer voor leuke spelletjes: spot de hoerenloper, bekende Nederlanders of iets te fanatiek gecensureerde foto’s door Google. Met name op GeenStijl werden er al veel verzameld. In het buitenland werden ook al vele leuke plekken gevonden.

Weten jullie nog nieuwe plekken

Er zijn vast nog veel meer leuke, mooie en grappige plekken te vinden; misschien juist ook bij jouw kantoor! Meld ze hieronder (met directe link) en laat ons meegenieten!

Karlijn van den Berg is strateeg bij MUSE Amsterdam en IceMobile. Hiervoor werkte zij als strateeg bij Draftfcb en Tribal DDB.

Categorie
Tags

4 Reacties

  Koen Roumen

  Offtopic: “Bellen kan overigens nog steeds ;)!”

  Lijkt me verstandig, want je site is stuk 😉

  “Warning: Cannot modify header information – headers already sent by [..]”

  Edit: Never mind, het is al gefixt. 🙂


  23 maart 2009 om 07:01
  Karlijntje

  @Koen

  klopt, we waren wat dingen aan het aanpassen, is inmiddels inderdaad snel opgelost


  23 maart 2009 om 07:32
  Karlijntje

  @stijn

  dank je wel voor de aanvullingen! Duidelijk is wel dat Google Amsterdam in beeld heeft gebracht rondom het EK 😉 Er zal wel meer oranje zijn dan op diverse plekken!


  23 maart 2009 om 08:17

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!