• Mobile
  wordt gesponsord door

Eric Huijgen (Rabo Mobiel) over betalen via SMS

Eric Huijgen (Rabo Mobiel) over betalen via SMS

Betalen via SMS is nu een fluitje van een cent. Directeur Eric Huijgen van Rabo Mobiel vertelt er in 2 minuten alles over. Hoe het EXACT werkt, hoe je het geld erin en eruit krijgt,  wat het kost (wat niet waar schijnt te zijn) en welke bank of telecombedrijf je zelf moet hebben. Verder welke andere supernuttige dingen je nog meer met je mobiele wallet kunt doen en waarom Rabo dit doet. De Rabobank gaat met een flinke campagne alle Nederlanders hiervan op de hoogte stellen.

Ik heb inmiddels geld naar 20 mensen via SMS gestuurd, mijn eigen mobiele portomonnee via Ideal opgehoogd en ik moet zeggen dat het zeer viraal werkt. Dit systeem is zo simpel te gebruiken dat ik denk dat het een succes kan worden.  Wat denken jullie?


DelenEr zijn 16 reacties op dit artikel

 • helder interview Vincent! Ga het vanavond gelijk bekijken. Benieuwd of ik ook via sms m'n accept giro's kan betalen. Weer een extra dienst voor mobiel. Een goed idee is simpel. Gevaar is misschien dat mensen betaling via gsm netwerk niet vertrouwen (is allemaal nieuw natuurlijk).

  geplaatst op
 • @mathijs als je me je 06 nummer stuurt op vincent at everts punt net dan stuur ik je wat geld via SMS! Is motiverend.

  geplaatst op
 • Erwin Boogert heeft nog een aantal aardige foto's van de lancering:
  http://www.flickr.com/photos/erwinboogert/sets/72157605823401528/

  Zal me er dit weekend ook eens op storten!

  geplaatst op
 • Interessante visie van Melle:
  Why Rabobanks paying via mobile phone will fail at first

  geplaatst op
 • @marco, cheers :)

  Ik denk dat we hier toch nog teveel als 'early adopters' zitten en dat de meeste mensen dit lang niet zo makkelijk vinden hoor. Sterker nog, het uitzoeken van wat ik moet doen kost me eigenlijk al behoorlijk wat moeite.

  geplaatst op
 • Ik denk dat het Rabobank het niet gaat lukken. Zelf doe ik alles per telefoon, maar vond het niet zo makkelijk werken. Ik mijn tegoed inderdaad opgewaardeerd, maar vervolgens geen betalingen kunnen verrichten aangezien ik niemand kende die het ook zou hebben. Dit zie ik niet als het grootste probleem. Het staat natuurlijk allemaal nog in de opstartfase.

  Ik persoonlijk vond het lastig om een telefoonnummer ( moet je dan net uit je hoofd weten) of de persoon naar wie je het over wil maken naast je hebben staan. Daarbij komt dat cijfers nu niet het makkelijkst zijn om in te typen.

  Maar ben benieuwd of het toch doorbreekt. Goede voorlichting/reclame is denk ik erg belangrijk. Eerst jongeren zover krijgen dan de rest! Gister was er een reclame op GeenStijl. Gratis 1 euro tegoed.. Had me helaas al via een andere manier aangemeld ;)

  http://www.flickr.com/photos/erwinboogert/2613333146/in/set-72157605823401528

  geplaatst op
 • Net als met de chipknip zullen mensen niet makkelijk geld op hun telefoon willen zetten denk ik. Dat was het hiaat van de chipknip.
  Ik vind het geweldig hoor, maar toch net iets omslachtiger (en duurder) dan pinnen als het om commerciële betalingen gaat.
  Ik zie me mijn kinderen nog niet direct hun zakgeld per sms geven en contant geld zal ook niet snel verdwijnen. Stel dat je naar het toilet moet en dat kost 30 cent, dan moet je eerst gaan sms-en en ondertussen heb je al in je broek geplast:-)

  geplaatst op
 • @petra duidelijke mening. Normaal duurt het 7 jaar voordat een middel (internet bankieren, pinnen) populair wordt dus het zal wel even duren. Daarbij mislukt het ook regelmatig zoals de chipknip.

  Maar: Het aardige is dat voor de mensen die SMS betalen hebben het heel eenvoudig is geld te sturen naar iedereen. Dat maakt de ontvanger nieuwsschierig. Ook is het dankzij Ideal HEEL makkelijk om er geld op te zetten en kun je ontvangen geld automatisch doorlaten sturen naar een bankrekening. Het is het eerste digtiale betalings systeem wat VIRAAL is. Dat is een groot verschil.

  Dus ik denk dat SMS betalen dank zij de viraliteit, Ideal, internet betalen en dat waardeloze contante geld waar ik altijd me struggle wel een succes wordt! (quote me if I am wrong later!)

  geplaatst op
 • @Vincent, ik sla hem op:-)

  geplaatst op
 • Kijk ook op Tikkies om te vergelijken. http://www.tikkies.nl . Met Tikkies kunnen jongeren entreebewijzen kopen, de garderobe betalen en drankjes betalen aan de bar met SMS betalen. En natuurlijk van mobiel naar mobiel, makkelijk om geld te lenen van je vrienden.

  geplaatst op
 • ik vind het geniaal. combinatie van laagdrempelige en veelgebruikte techniek (sms) en nieuwe mogelijkheden. ik zal het zeker gebruiken, bijvoorbeeld voor het uitkeren van zakgeld aan mijn kinderen via sms. ik verwacht dat het eind 2009 een zeer geaccepteerd betaalmiddel zal zijn.

  geplaatst op
 • Prima dienst dat ik zeker ga gebruiken; ik heb dus ja gestemd in de poll!

  geplaatst op
 • Dienst is m.i. niets mis mee. Natuurlijk zijn er verbeteringen te bedenken, maar er zal ongetwijfeld worden door ontwikkeld. De SMS Betalen Tool (nu nog niet voor alle toestellen) ontsluit bijvoorbeeld het adresboek in je telefoon waardoor het een stuk makkelijker wordt.

  "maar vervolgens geen betalingen kunnen verrichten aangezien ik niemand kende die het ook zou hebben."

  @Sander: dat is juist het mooie je kunt gewoon betalen ook naar diegene die het nog niet hebben, zij zullen zich daarna moeten aanmelden om geld te ontvangen.

  geplaatst op
 • Prima dienst! Rabo mobiel heeft daarnaast al betalen via de RFID chip ontwikkeld (bron: Conferentie The web and beyond, Rabo mobiel betalen). Of dit de volgende stap wordt is afwachten.

  De SMS is heeft echter nog een lagere drempel, omdat je geen eisen hebt aan je mobiel (zoals bijv. RFID chip). Dit maakt het mobiel betalen eenvoudiger dan betalen via RFID. Ik denk dat dit zeker gaat doorbreken. Het is wachten totdat de winkelier ook een mobiele portemonnee aanvraagt.

  geplaatst op
 • Het kan overigens ook een NFC chip zijn, waarmee ze dit hebben ontwikkeld. Dat moet ik even in het midden laten.

  geplaatst op
 • Vorige week hebben wij het geven van donaties via Twitter gelanceerd, dus hoef je geen telefoonnummer te onthouden maar alleen een twitter naam van iemand.
  Zie: http://blog.tipit.to/2008/07/twitter-based-tipping-and-notification/

  Wel leuk dat er eindelijk ruimte schijnt te zijn voor nieuwe initiatieven in de financiele sector. Het is hoog tijd.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.