Eric Huijgen (Rabo Mobiel) over betalen via SMS

27 juni 2008, 05:00

Betalen via SMS is nu een fluitje van een cent. Directeur Eric Huijgen van Rabo Mobiel vertelt er in 2 minuten alles over. Hoe het EXACT werkt, hoe je het geld erin en eruit krijgt, wat het kost (wat niet waar schijnt te zijn) en welke bank of telecombedrijf je zelf moet hebben. Verder welke andere supernuttige dingen je nog meer met je mobiele wallet kunt doen en waarom Rabo dit doet. De Rabobank gaat met een flinke campagne alle Nederlanders hiervan op de hoogte stellen.

Ik heb inmiddels geld naar 20 mensen via SMS gestuurd, mijn eigen mobiele portomonnee via Ideal opgehoogd en ik moet zeggen dat het zeer viraal werkt. Dit systeem is zo simpel te gebruiken dat ik denk dat het een succes kan worden. Wat denken jullie?

Trendwatcher & Presentator. Momenteel CEO van http://innovader.nl wat video platform http://yubby.com creerde en http://leafplan.nl the connected car.. Voorheen partner Interimic, Venture Partner, directeur mediaplaza.nl en oprichter http://cyco.com, een software bedrijf wat technisch document management maakt met 100 mensen.

Categorie
Tags

15 Reacties

  Mathijs vd Kooi

  helder interview Vincent! Ga het vanavond gelijk bekijken. Benieuwd of ik ook via sms m’n accept giro’s kan betalen. Weer een extra dienst voor mobiel. Een goed idee is simpel. Gevaar is misschien dat mensen betaling via gsm netwerk niet vertrouwen (is allemaal nieuw natuurlijk).


  27 juni 2008 om 05:30
  vincente

  @mathijs als je me je 06 nummer stuurt op vincent at everts punt net dan stuur ik je wat geld via SMS! Is motiverend.


  27 juni 2008 om 05:37
  Melle Gloerich

  @marco, cheers 🙂

  Ik denk dat we hier toch nog teveel als ‘early adopters’ zitten en dat de meeste mensen dit lang niet zo makkelijk vinden hoor. Sterker nog, het uitzoeken van wat ik moet doen kost me eigenlijk al behoorlijk wat moeite.


  27 juni 2008 om 06:48
  Petra de Boevere

  Net als met de chipknip zullen mensen niet makkelijk geld op hun telefoon willen zetten denk ik. Dat was het hiaat van de chipknip.

  Ik vind het geweldig hoor, maar toch net iets omslachtiger (en duurder) dan pinnen als het om commerciële betalingen gaat.

  Ik zie me mijn kinderen nog niet direct hun zakgeld per sms geven en contant geld zal ook niet snel verdwijnen. Stel dat je naar het toilet moet en dat kost 30 cent, dan moet je eerst gaan sms-en en ondertussen heb je al in je broek geplast:-)


  27 juni 2008 om 07:25
  vincente

  @petra duidelijke mening. Normaal duurt het 7 jaar voordat een middel (internet bankieren, pinnen) populair wordt dus het zal wel even duren. Daarbij mislukt het ook regelmatig zoals de chipknip.

  Maar: Het aardige is dat voor de mensen die SMS betalen hebben het heel eenvoudig is geld te sturen naar iedereen. Dat maakt de ontvanger nieuwsschierig. Ook is het dankzij Ideal HEEL makkelijk om er geld op te zetten en kun je ontvangen geld automatisch doorlaten sturen naar een bankrekening. Het is het eerste digtiale betalings systeem wat VIRAAL is. Dat is een groot verschil.

  Dus ik denk dat SMS betalen dank zij de viraliteit, Ideal, internet betalen en dat waardeloze contante geld waar ik altijd me struggle wel een succes wordt! (quote me if I am wrong later!)


  27 juni 2008 om 08:05
  Petra de Boevere

  @Vincent, ik sla hem op:-)


  27 juni 2008 om 08:33
  edo@edovansanten.nl

  ik vind het geniaal. combinatie van laagdrempelige en veelgebruikte techniek (sms) en nieuwe mogelijkheden. ik zal het zeker gebruiken, bijvoorbeeld voor het uitkeren van zakgeld aan mijn kinderen via sms. ik verwacht dat het eind 2009 een zeer geaccepteerd betaalmiddel zal zijn.


  27 juni 2008 om 08:55
  media

  Prima dienst dat ik zeker ga gebruiken; ik heb dus ja gestemd in de poll!


  27 juni 2008 om 09:52
  basbakker

  Prima dienst! Rabo mobiel heeft daarnaast al betalen via de RFID chip ontwikkeld (bron: Conferentie The web and beyond, Rabo mobiel betalen). Of dit de volgende stap wordt is afwachten.

  De SMS is heeft echter nog een lagere drempel, omdat je geen eisen hebt aan je mobiel (zoals bijv. RFID chip). Dit maakt het mobiel betalen eenvoudiger dan betalen via RFID. Ik denk dat dit zeker gaat doorbreken. Het is wachten totdat de winkelier ook een mobiele portemonnee aanvraagt.


  27 juni 2008 om 12:43
  basbakker

  Het kan overigens ook een NFC chip zijn, waarmee ze dit hebben ontwikkeld. Dat moet ik even in het midden laten.


  27 juni 2008 om 12:52

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!