Interview met Koen Kam (CTO Hyves) en Lunch 2.0 oprichters

28 januari 2008, 08:45

Koen Kam (CTO Hyves) hield een mooi verhaal op Lunch 2.0 over het in de lucht houden van een social netwerk. Hoe je in een jaar verdrievoudigd naar 5 miljoen Hyvers en 1,5 miljard maandelijkse pageviews (da’s op basis van een CPM van 3 euro trouwens potentieel 4,5 miljoen euro/maand omzet; dit jaar doen ze ongeveer 10 miljoen euro aan omzet) met 1.200 servers maar ook hoe je de site nog 3x zo snel kan maken.

Verder een interview met de oprichters van Lunch2.0 in nederland Peter Robinett en Robert Gaal bekend van Blueace.nl, Wakoopa.com en mede-oprichter van thenextweb.org. Lunch20.com is in silicon valley begonnen om mensen rondom web2.0 bij elkaar te brengen, maar daar komen er zo’n 50 mensen per keer en hier in Nederland al 100+.

Ook vertellen ze over de volgende lunch 2.0 bijeenkomst bij Ebuddy.com (Een zeer succesvol internationaal bedrijf met tientallen werknemers, goede funding en tientallen miljoenen IM gebruikers ) op 1 februari.

Trendwatcher & Presentator. Momenteel CEO van http://innovader.nl wat video platform http://yubby.com creerde en http://leafplan.nl the connected car.. Voorheen partner Interimic, Venture Partner, directeur mediaplaza.nl en oprichter http://cyco.com, een software bedrijf wat technisch document management maakt met 100 mensen.

Categorie
Tags

4 Reacties

  Emiel Kamzol

  Met alle respect voor koen. Maar eerlijk gezegd, vind ik Hyves zo traag als…. In de plaats van nog meer functionaliteiten toe te voegen zou ik eerst het bestaande verbeteren.. Ook qua usability is er nog een wereld te winnen..


  28 januari 2008 om 12:32
  MaartenThuisen

  @Everts: De intro in 2 kanalen, maar de interviews nog steeds niet? Het is zeer irritant om in mijn koptelefoon alleen geluid aan de linker kant te horen…


  28 januari 2008 om 17:10
  vincente

  @martin je hebt zo gelijk. Ik moet een stekkertje kopen 🙂

  Maar goed, je commentaar bewijst dat iemand de interviews helemaal bekijkt dus ik ga mijn leven beteren 🙂


  28 januari 2008 om 19:48
  vincente

  oops FOUTJE. Hyves doet 120miljoen pageviews per DAG zegt Koen, dat zijn 3.6 miljard per maand ipv 1.5miljard dus op basis van 3 euro CPM is 10 miljoen per maand potentieele omzet bij zeer lage CPM. Ze kunnen targetten als de beste dus dit bedrijf kunnen we nog wel wat omzet van verwachten.


  29 januari 2008 om 15:21

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!