ADV: IAB organiseert Mobile Advertising Summit 2007

1 oktober 2007, 07:03

Zoals ik gisteren al aangaf, vindt op 1 november aanstaande voor de eerste keer het IAB Mobile Advertising Summit plaats. Tijdens dit 1-daagse evenement brengt het IAB alle partijen bij elkaar die betrokken zijn bij de Mobile Advertising industrie in Nederland. Zowel adverteerders, operators, mobile advertising en search bureaus, reclamebureaus en media bureaus komen bij elkaar om kennis en ervaring te delen van deze snel groeiende mobiele advertentievorm. De IAB Mobile Advertising Summit is een initiatief van IAB Taskforce Mobile. Een samenwerkingsverband van diverse partijen, dat tot doel heeft de mobile advertising en marketing industrie te informeren, ontwikkelen en standaardiseren.

Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van alle geschikte mobiele telefoons actief is op het mobiele internet. Daarmee is een effectieve basis gelegd om mobile advertising verder uit te rollen. “Gezien de snelle groei van het gebruik van mobiel internet en de eerste succesvolle mobile advertising campagnes is het nu een uitgelezen moment om alle betrokken partijen in de industrie bij elkaar te halen en samen te kijken hoe de markt verder te ontwikkelen.”, aldus Jeroen de Bakker, dagvoorzitter tijdens het event.

De Mobile Advertising Summit 2007 wordt gedragen door alle toonaangevende vakorganisaties als IAB, BVA, DDMA, GVR en VEA, in combinatie met de grootste mobiele operators en mediabureaus, ontwikkelaars en agencies. Onder leiding van dagvoorzitter Jeroen de Bakker wordt een compleet beeld geschetst van de markt, en de mogelijkheden. Bovendien wordt het onderwerp mobile advertising van alle kanten belicht door onder andere de visie, ervaringen en doelstellingen van KPN, Vodafone, Google, mobiele experts en de grootste mediabureaus.

De organisatie van het event is in handen van initiatiefnemen IAB in samenwerking met BVA, DDMA, GVR en VEA. Het event vindt plaats op 1 november 2007 in Amsterdam. De Mobile Advertising Summit wordt gesponsord door Google, KPN, Vodafone, MADS, HotSMS, i-wood and BiggerWorks.

De toegangsprijs voor deze middag bedraagt € 100,- per persoon, inclusief businesslunch, koffie, thee en een afsluitende borrel. Alle leden van IAB, BVA, DDMA, GVR en VEA ontvangen 50% korting.

Alle informatie omtrent de IAB Mobile Advertising Summit 2007 is te vinden op www.iab.nl/mas2007.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

    Mark de Bruin

    Goed initiatief! Hoe is de terugkoppeling richting contentpartijen geborgd?


    1 oktober 2007 om 08:10

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!