Online salesteam Sanoma naar ilse media

20 september 2007, 06:07

Per 1 oktober maakt het online sales team van Sanoma Uitgevers deel uit van ilse media. Online sales wordt toegevoegd aan de sales organisatie van ilse media aldus het persbericht dat vanmorgen is verstuurd.

De overgang van het online sales team van Sanoma Uitgevers naar ilse media komt voort uit de wens om de online organisatie binnen Sanoma Uitgevers nog beter te beleggen en de specialismen bij elkaar te brengen. Op deze manier kunnen beide partijen profiteren van kennisdeling en schaalvoordelen. “Met de samenvoeging van Sanoma Sales Online en ilse media verstevigt ilse media haar positie van grootste online internetuitgever van Nederland en worden we marktleider in de doelgroep vrouwelijke boodschappers 20-49”, zegt Paul Molenaar, CEO ilse media. “Het is een stap in de ‘one-stop-shop’ strategie van ilse media op het gebied van online advertising. Voor onze adverteerders betekent de netwerk- en portfolio uitbreiding dat ze één aanspreekpunt hebben voor het realiseren van elke doelstelling (spot- en non-spot) en elke doelgroep.”

Moet eerlijk zeggen dat ik eerder zou verwachten dat ilse media richting Sanoma zou verhuizen, maar de stap om beide online salesteams samen te voegen lijkt mee een logische gezien de strategie van Sanoma.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

6 Reacties

  Barry

  Grappig (of vreemd) om te zien dat het online salesteam van alle mannenbladen (Sanoma Men’s Magazines) dan juist van Ilse media naar SMM zelf gegaan is…


  20 september 2007 om 06:50
  ssmeding

  Vreemd dat deze kennis niet eerder werd gedeeld, maar juist daarom een logische stap. Een logische volgende actie zou kunnen zijn om beide poten volledig samen te voegen, zeker nu zowel qua marketing als redactie de grenzen tussen print en online steeds meer vervagen.


  20 september 2007 om 06:59
  Luc van Poelje

  Werd hoog tijd. IM legt Sanoma geen windeieren en dit moet leiden tot meer business om dit succes verder uit te bouwen. De verschuiving van advertentie uitgaven van papier naar online is een trend die niet snel rechtomkeert zal maken. Voor de klant is dit inderdaad meer 1 loket voor het bereiken van alle doelgroepen.


  20 september 2007 om 07:38
  Jeroen Jonker Roelants

  Is hier niet sprake van een noodzakelijk kwaad? Is er, omdat een deel van Sanoma nog zo print-georienteerd is, maar voor gekozen de online tak te bevrijden van die last? Ik begrijp niet waarom er steeds vanuit een medium wordt geredeneerd en niet vanuit het totale oplossing die je een klant kunt aanbieden. Zo blijft de print-club de print-club. Maar inderdaad, voor Ilse Media Sales een hele prettige aanwinst voor het portfolio.


  21 september 2007 om 11:50
  Ome Anton

  Ilse Media is de duurste verzameling zeepbellen aller tijden en zal dat blijven zolang beroepsnarcist Paul Molenaar daar een beetje voor zich uit zit te hobbyen.


  24 september 2007 om 20:15
  peter van schaik

  Verklaar je eens nader ome Anton?


  25 september 2007 om 03:16

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!