Viral Friday: Facebook Wendy

8 september 2007, 16:00

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met LaComunidad, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Tips en ideeën kun je sturen naar {encode=”viralfriday@marketingfacts.nl” title=”viralfriday@marketingfacts.nl”}.

De nummer 1 positie in de Viral Friday Top 10 van deze week is voor Facebook Wendy. Diverse Britse kranten en tienduizenden gebruikers van Facebook waren enkele dagen in de ban van een mysterieuze blondine. De blonde dame in kwestie zou haar digitale camera met daarop enkele pikante vakantiefoto’s zijn kwijtgeraakt … Op plek 2, Cadbury Gorilla. Het 90 seconden durende Cadbury spotje, met een gorilla die drumt op de Phil Collins klassieker In the Air tonight, ging vorige week vrijdag in Groot-Brittannië in première. Inmiddels circuleren er zo’n 40 kopieën op Youtube van het spotje. De video Internet People! maakt de top 3 deze week compleet. Numu Numa kid, LonelyGirl15, Star Wars Kid, Ze Frank, Dick in a box, Chocolate Rain en Jib Jab zijn slechts enkele van de 66 internet fenomenen (of meme’s), die in Dan Meth’s 3 minuten durende video overzicht “Internet People” de revue passeren.

Benieuwd naar de complete top 10 van deze week? Kijk dan snel verder! Uiteraard zijn we zeer benieuwd naar jullie reacties. Veel plezier.

Meer

Paul van Veenendaal
Digital Marketeer bij NPB Media

All-round marketing professional met 20 jaar werkervaring bij o.a. NPB Media, Iris Amsterdam, Starcom, Ogilvy, GroupM, Onetomarket. Volg mij op http://www.twitter.com/yizmo

Categorie
Tags

3 Reacties

  Paul van Veenendaal

  Ivm killing deadlines, is Viral Friday deze week een dag vertraagd. Excuses hiervoor! Fijn weekend toegewenst en ik hoop dat de samenstelling van deze week het wachten waard was.


  8 september 2007 om 16:31
  media

  Geweldige top 10 weer Paul, top! Maar waar blijven de echte Nederlandse topvirals?


  10 september 2007 om 11:12

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!