Hyves down ivm grote Verhyving

17 november 2006, 22:23

Het populaire Nederlandse vrienden netwerk Hyves is sinds afgelopen vrijdag 18:00 down, in verband met de grote “verhyving”. 200 servers, honderdduizenden video’s en 30 miljoen foto’s zijn bij de verhuis operatie betrokken. Op een speciaal opgetuigde blog verhyving.blogspot.com doen de mensen achter Hyves uitgebreid verslag van de verhuizing. Op het weblog zijn verscheidene YouTube filmpjes van bekende politici (Jan Peter Balkenende, Wouter Bos, Mark Rutte) en artiesten/DJ’s (Party Squad, 3FM, Direct, Koen van Caz!, Barry van Radio538, Boomchicago en Room 11) te vinden, die melding maken van het feit, dat Hyves even “under construction” is.

Na zo’n 1,5 dag Hyves offline is het filmpje met Jan Peter Balkenende het meest bekeken met 35.055 views. Nauw op de voet gevolgd door Wouter Bos met 33.093 belangstellenden. Op de derde plek met 24.759 views vinden we Hyves ontwerper Willem die in zak en as zit. Het Hyves team verwacht zatermiddag rond 14:00 weer up and running te zijn, met een verbeterde snelheid. Raymond en team succes met de grote klus!

UPDATE: Later dan gepland, namelijk kwart over acht is Hyves weer online. Webwereld, Nu.nl, Adfoblog en IN10 hebben er vandaag een artikel/blogpost aan gewijd.

Paul van Veenendaal
Digital Marketeer bij NPB Media

All-round marketing professional met 20 jaar werkervaring bij o.a. NPB Media, Iris Amsterdam, Starcom, Ogilvy, GroupM, Onetomarket. Volg mij op http://www.twitter.com/yizmo

Categorie
Tags

10 Reacties

  Raymond

  Thanx, we houden jullie op de hoogte!


  18 november 2006 om 09:00
  media

  Ik denk dat ik vanuit Marketingfacts ook maar eens een extra blog ga opstarten voor alle storingen die wij hebben de laatste maanden. Vanmorgen van 6 tot 11 uur lagen wij er opnieuw uit (waarvoor onze excuses) 🙁


  18 november 2006 om 09:06
  Emanuel

  Succes Raymond en de rest van de hyves-team. 200 servers is niet niks 😉


  18 november 2006 om 11:16
  Oli4b

  Ik heb het idee dat ze sinds de start aan het verhuizen zijn. In de anderhalfjaar dat ik nu hyve heb ik eigenlijk nog nooit een sessie gehad dat de snelheid naar volle tevredenheid was. Elke keer weer nieuwe servers maar aan mijn gebruikservaring veranderde weinig. Ik hoop dat ze nu echt eens wat serieuse servers erbij gaan zetten.


  18 november 2006 om 11:21
  Emanuel

  @ Oof4b bij een site als hyves moet je wel continu verhuizen, om aan de wensen van je users te voldaan. Daarnaast lijkt het mij meer dan logisch, dat de verhuizing van nu de doorbraak gaat worden wat betreft snelheid.

  De heren van hyves doen het goed, en daar heb ik dan ook echt alle bewonderingen voor.


  18 november 2006 om 11:30
  Oli4b

  Ik begrijp dat je moet verhuizen maar als je al zo lang zo snel groeit kan je wel bedenken wat je nodig mocht gaan hebben. Probleem is dat ze dus niet aan de wensen van de users voldoen. Ik hoor veel geluiden van Hyvers om me heen die afhaken door het haperende surfen over de site.


  18 november 2006 om 11:44
  Emanuel

  @ Oof4b om 2,5 miljoen users tevreden houden lukt je nooit. Daarnaast moest hyves een aantal maanden wachten, tot ze toegang kregen tot de nieuwe server-ruimte waar ze al hun servers kwijt kunnen.

  Ik run zelf ook een soortgelijke site als hyves, en ik weet hoe moeilijk het is om alle users tevreden te houden.


  18 november 2006 om 12:00
  Thomas

  Ach, dat valt toch wel mee?

  Met de juiste hardware en juiste aansturing heb je geen 200 servers nodig voor Hyves om je bezoekers toch tevreden te kunnen houden.


  18 november 2006 om 14:26
  jeroenmirck

  Daarom heb ik het in mijn eigen blogje ook zo uitgelicht: heeft Balkenende niets beters te doen? Die man maakt er een sport van om zijn tegenstrever Wouter Bos neer te zetten als iemand die geen premierstatus heeft, maar ondertussen zit hij zelf in RTL Boulevard te ginnegappen…

  Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: WEG MET DIE MAN!

  Stem woensdag niet strategisch, stem met je hart. Stem tegen de puinhopen van Balkenende.

  Sorry, dit moest even…


  18 november 2006 om 22:30
  jeroenmirck

  Onderschat Veldhoven niet, Polle…


  27 november 2006 om 06:46

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!