• Mobile
  wordt gesponsord door

Sony koopt videosite Grouper

Sony koopt videosite Grouper
Vandaag las ik op Tweakers dat Sony de videosite (en YouTube concurrent) Grouper heeft gekocht voor $65 miljoen. Grouper is een kleintje in de videomarkt met slechts 1% marktaandeel in de US. Na analyses van Comscore data en recente aankopen in de videomarkt komt TechCrunch op een waardering van rond de $2 miljard dollar voor YouTube uit. Volgens Silicon.com News overtreft het aantal concurrenten in de videomarkt de 200 (o.a. Dailymotion.com, vSocial, Kontraband, Heavy.com, Metacafe, Guba).

In de nog prille video markt is er deze maand een ware overname en distributiegolf gaande: 16/8 EMI & Warner in gesprek met Youtube, 15/8 IAC/InterActiveCorp koopt 51% aandeel in Connected Ventures (CollegeHumor, Vimeo), 10/8 Viacom krijgt AtomFilms en Shockwave in handen, 8/8 MTV Networks sluit distributiedeal met Google, 1/8 Comcast/Turner investeren in Revver.

Eerdere belangrijke video deals dit jaar: 26/07 Samenwerking Fox Atomic & StupidVideos.com, 10/07 Distributiedeal Sony & Guba, 3/7, 27/6 NBC & Youtube, 18/04 Aankoop Meedio door Yahoo, 11/01 Overname video zoekdienst Truveo door AOL.

Viacom startte in oktober 2005 de overnamegolf met de aankoop van iFilm voor $50 miljoen. Zelf heb ik FunnyMovies.net in december 2005 verkocht aan het Canadese DMPG.


Geplaatst in

DelenEr zijn 21 reacties op dit artikel

 • Je vergeet alleen nog te melden voor hoeveel miljoen je FunnyMovies hebt verkocht Paul ;-)

  geplaatst op
 • @Marco:
  Het was een bedrag in dollars met 5 cijfers, voor de komma ;-)

  geplaatst op
 • Mooi Stuk Paul. Lekker compleet.

  Misschien nog één aanvulling, een beetje zijdelings, dat wel:
  Microsoft heeft vorig jaar FolderShare overgenomen. Hiermee konden net als met Grouper folders op afstand worden gedeeld. Zodat je vanaf je werk op je thuisfolders kan kijken. Maar dus ook bij anderen. p2p versie 2. Het gaat allemaal om delen, delen, delen. Dat is duidelijk.

  geplaatst op
 • Dutchcowboys heeft een kritisch artikel geschreven op mijn MF story "Sony koopt videosite Grouper". De Redactie. vindt dat ik "Link density spam" toepas ;-) (die kende ik nog niet)

  Dit artikel is bedoeld om aan te geven, dat de er een ware overname-/distributiegolf in de videomarkt aan de gang is. Daarbij refereer ik naar eerdere deals, die sommige misschien gemist hebben. Daarom heb ik een aantal links geplaatst naar uitgebreidere artikels, die meer informatie of analyses bevatten.

  Tevens dien je als journalist/weblogger je bronnen te vermelden.

  geplaatst op
 • Businesweek heeft een interessant artikel: "Top 5 takeover targets" op webvideo gebied.

  01. Youtube
  02. Guba
  03. Blinkx
  04. Veoh
  05. Metacafe

  Grouper CEO en mede-oprichter Josh Felser zegt dat de overname van zijn bedrijf door Sony slechts het begin is van de vele deals tussen media en online video bedrijven.

  geplaatst op
 • Tweakers meldt dat Microsoft binnenkort komt een eigen videodienst, genaamd Windows Live Video. Deze dienst had eerder de codenaam "Warhol" meegekregen.

  Andy Warhol sprak in 1968 de legendarische woorden: "In the future everyone will be world-famous for 15 minutes." De Washington Post heeft hierover een leuk artikel geschreven en stelt dat YouTube het platform is, dat dit mogelijk maakt.

  Veel internetsterren genieten echter maar kort van hun sterrendom: diegenen die vandaag HOT zijn, zijn immers morgen alweer vergeten.

  Zie ook Raising the Bar on Viral Web Ads

  geplaatst op
 • "Veel internetsterren genieten echter maar kort van hun sterrendom: diegenen die vandaag HOT zijn, zijn immers morgen alweer vergeten"

  De virtuele wereld gaat veel meer op de gewone wereld lijken. (die virtuele wereld waar radio, tv en telefoon ook een onderdeel van zijn, een wereld die wordt beleefd op afstand). In de fysieke wereld kan je een superleuk gesprek hebben, een flirt hebben, zelfs sex hebben met iemand en die een tijdje later volstrekt niet meer herkennen. Vandaag een held, morgen vergeten. De tijd van super-hero's is voorbij. Ik noem het wel eens 'het mies bouwman effect' is over: iemand die iedereen kent, dwars door alle sociale klassen en regio heen, is verdwenen. En komt nooit meer terug.

  geplaatst op
 • Analyse van Emarketer met interessante grafieken en tabellen:  geplaatst op
 • Frank heeft alles op een rijtje gezet en vertaald:
  Top 10 online video sharing sites

  geplaatst op
 • Lycos gaat een samenwerking aan met Blinkx meldt TechCrunch

  geplaatst op
 • Grote kans dat startup MotionDSP binnenkort wordt opgeslokt door YouTube of Google Video.

  geplaatst op
 • ProSiebenSat.1 Media AG, de grootste commerciële zender in Duitsland, heeft een 30% aandeel gekocht in de 'Duitse YouTube': Myvideo. Voor meer informatie zie Bloomberg

  geplaatst op
 • Op mensmerk had ik het al gezet maar het past ook wel een beetje hier in dit mooie overzichtje:

  AllPeers is een nieuwe uitbreiding voor de Firefox Internet browser waarmee consument op een eenvoudige wijze bestanden kan delen met vrienden, familie of collega’s. Foto’s, video’s en ook audiobestanden.

  Inmiddels heb ik AllPeers een beetje getest en dit lijkt aardig te werken. Je moet alleen wel online zijn.

  geplaatst op
 • Yahoo heeft online video editing service Jumpcut gekocht

  geplaatst op
 • Blinx gaat samenwerking aan met Microsoft

  geplaatst op
 • Post Gazette heeft een interessant artikel over toekomstige technologische verbeteringen aan o.a. YouTube:

  * Facial recognition: Identifying key characters in video clips by their faces.
  * Audio recognition: Transcribing audio into searchable text.
  * Visual mapping: Looking at screen contrast to determine the location of scenes.
  * Frame tagging: Marking individual frames in a video with descriptions of what's happening in that scene.

  Informationweek schrijft over toenemende druk op Yahoo om de overgebleven video sites (Veoh, Revver, Guba, MetaCafe of DailyMotion) over te nemen

  geplaatst op
 • @Paul: tx voor het bijhouden. Zo krijgen we een mooi lijstje.

  geplaatst op
 • @Paul. Nog even naar gekeken.

  Voor wat betreft Facial Recognition denk ik dat het nog iets verder zal gaan. YouTube achtige zullen ook andere objecten in beelden herkenen: bvb een bloem, een auto, een gebouw, een een dier e.d. Op basis daarvan kunnen meer gespecialiseerde algoritmes aan de slag. Wat voor een bloem? Wat voor een auto? Wat voor een dier? Misschien een mens? En dan dus weer verder: wie dan?

  Weet jij wat visual mapping is? Ik snap de zin niet helemaal.

  geplaatst op
 • Bolt.com voor $30 miljoen verkocht aan Gofish

  geplaatst op
 • MySpace implementeert video copyright filter

  geplaatst op
 • ProSiebenSat1 Media heeft de overige 70% van Myvideo.de gekocht voor $26 million. En videosite Bolt.com is niet meer.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.