Centraal Beheer Achmea grote winnaar San Accent 2005

22 mei 2006, 08:59

Centraal Beheer Achmea grote winnaar San Accent 2005Onder toeziend oog van de bijna 800 aanwezige marketing en communicatie professionals werden donderdag 18 mei voor de 17de maal de SAN Accenten uitgereikt. Naast de Effie, de Magneet, de Lamp en de Eurobest is ook de Accent een prestigieuze reclameprijs, die wordt toegekend aan zowel opdrachtgevers als reclamebureaus. Het decor van de jaarlijkse uitreiking was ditmaal Studio 21 in Hilversum. Presentator Sjaak Bral zorgde ervoor dat de 38 Accenten aan de rechtmatige winnaars werden overhandigd. De belangrijkste prijzen van de avond waren de ABC Groot Accenten. Dit jaar werd voor de eerste maal de Consistent Accent uitgereikt voor de meest succesvolle, langlopende campagne die minstens 3 jaar “in de lucht is”. Winnaar Centraal Beheer Achmea heeft zo’n campagne. Met de ludieke Even Apeldoorn Bellen commercials heeft zij al vele jaren succes.

Winnaars van de ABC Groot Accenten 2005 zijn:

 • Adverteerder van het Jaar 2005: Postbank
 • Bureau van het Jaar 2005: TBWANeboko
 • Consistent Accent 2005: Centraal Beheer Achmea

De overige Accenten werden per categorie uitgereikt. Kijk voor een overzicht van prijswinnaars, foto’s van de festiviteiten en het SAN jaarboek met daarin alle ingezonden campagnes van 2005 op sanaccent.nl. Met dank aan Arjan in ’t Veld die aanwezig was en bovenstaande samenvatting opstuurde naar Marketingfacts.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

5 Reacties

  jeroenmirck

  Beetje vreemde kop: waarom is Centraal Beheer de ‘grote winnaar’?


  22 mei 2006 om 09:27
  media

  Ik vind een ‘ouvre-prijs’ iha van meer waarde vandaar de keuze voor deze titel. Bovendien ben ik al jaren fan van de Centraal Beheer commercials 😉


  22 mei 2006 om 09:37
  jeroenmirck

  Dan heb je vast het interview met Rob Mol (Centraal Beheer) in de afgelopen Adformatie verslonden! 😉

  Als jurylid van de ‘ABC-accenten’ vind ik die oeuvreprijs natuurlijk ook heel fraai (en volkomen terecht voor CB, uiteraard), maar bij mij weegt Adverteerder van het Jaar toch net iets zwaarder…


  22 mei 2006 om 10:17
  arjanintveld

  Helemaal mee eens Marco. Ik vind het bovendien een positieve ontwikkeling dat campagnes die lange tijd succesvol zijn, wat een fantastische prestatie is, daarvoor de waardering krijgen die zij verdienen. Zo’n consistent award is een stap in de goede richting. De consistent award maakt het onderscheid tussen de lucky shots en de echte kaskrakers.


  22 mei 2006 om 10:19
  media

  Moet het artikel ‘Wie is Mol?’ nog lezen maar staat boven aan mijn to-do lijstje 😉

  Adverteerder van het Jaar is natuurlijk een fantastische prijs maar een momentopname. Het is een grotere uitdaging om dit jaar in jaar uit te doen en dat is wat CB de laatste jaren heeft laten zien.


  22 mei 2006 om 10:22

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!