Who’s who op het Digital Content Marketing Congress 2015? #ADV

16 september 2015, 08:30

Van maandag 5 oktober tot en met vrijdag 9 oktober vindt het jaarlijkse Digital Content Marketing Congress van Mediaforta plaats. DCMC2015 is een gratis online evenement over contentmarketing dat deelnemers de kans geeft om vanachter hun computer of tablet boeiende sprekers aan het werk te zien. We werpen alvast een blik op de meest opvallende namen van deze editie.

1. Tony Zambito

Voor contentmarketing is Tony Zambito de man die zorgde voor de missing link tussen content en sales. Hij bedacht de buyer personas en is vandaag nog altijd de wereldautoriteit die mag uitleggen hoe bedrijven het best aan de slag kunnen gaan met buyer personas. Hij koppelt inzichten uit het aankoopproces van je doelgroep naadloos aan het ontwikkelen van een sluitende typologie waarop je als marketer je contentstrategie kan bouwen. Op zijn klantenlijst staan de allergrootsten: HP, General Electric, IBM, FedEx, Symantec, Robert Half, enzovoort.

Tijdens DCMC2015 focust Zambito op zijn stokpaardje: ‘human centered content marketing’, een uitgediepte analyse van het bekende standpunt dat je doelgroep centraal moet staan in je marketingstrategie. Tijdens zijn keynote ontdek je hoe Zambito dat vasthaakt aan buyer insights en buyer personas.

Wanneer? Woensdag 7 oktober om 20u15

Meer over Tony Zambito op zijn eigen site en via zijn LinkedIn-profiel.

2. Ilyana Stareva

Laat de term marketing automation vallen en dan blijkt het Amerikaanse Hubspot bij veel marketers het bedrijf te zijn dat top-of-mind is. Mediaforta is dan ook verheugd op DCMC2015 Channel Consultant Ilyana Stareva te mogen verwelkomen. Stareva deed ervaring op bij grote PR-bureaus in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland. Ze staat te boek als een PR-experte die vanuit haar vakkennis heel mooi de stap kan maken naar inbound marketing en marketing automation.

Haar presentatie op DCMC2015 trekt dan ook de PR-kaart en legt uit hoe gevoelig sociale media het verschil kunnen maken binnen een goede strategie. Dat levert fijne inzichten op over de paid, de owned als de earned media die elk bedrijf dat aan contentmarketing doet vandaag in portefeuille heeft.

Wanneer: woensdag 7 oktober om 13u15

Meer over Ilyana Stareva lees je op haar blog en haar LinkedIn-pagina.

3. Peter Decuypere

Een klinkende naam uit de Belgische marketingwereld is Patrick Decuypere. Bekend als de founding father van I Love Techno, maar intussen uitgegroeid tot een gerespecteerd consultant, lesgever en auteur. Zijn recente boek We Love Events legt zeer fraai het verband uit tussen contentmarketing en eventmarketing. Twee disciplines die op het eerste zicht niet echt verwant leken, maar vandaag een interessante gemeenschappelijke drijfveer hebben. Eerder gaf Peter daarover al dit interview.

Op DCMC2015 vertelt Peter Decuypere ons over het belang van waardevolle content, maar hij deelt ook zijn inzichten over hoe je als ondernemer met succes kan bouwen aan een goede earned en owned community.

Wanneer: dinsdag 6 oktober om 13u15

Meer over Peter Decuypere via Weloveevents.be en op zijn LinkedIn.

4. En verder

  • Jan Seurinck (Creativity Evangelist bij Flanders DC) legt uit hoe je met contentcreatie brand ambassadors kan creëren.
  • Suzanne De Bakker (Universiteit Amsterdam) spreekt over het verlies aan controle voor bedrijven die zich op sociale media begeven om aan contentmarketing te doen.
  • Mark Appel (Global Marketing Director bij Exact Cloud Solutions) vertelt waarom customer experience draait om vinden en niet om zoeken.
  • Conor Douglas (Hubspot) focust op het verband tussen business development en contentmarketing.
  • Tom De Baere (oprichter van HappiFish) gaat in op de vraag naar het noodzakelijke nut van contentmarketing.
  • Franky Willekens (head of data analytics bij BBDO Belgium) wijst op het belang van data als onderbouw voor contentmarketing.
  • Davy Vandevinne (Outsource Communication) duidt aan waarom contentmarketing soms niet werkt.
  • Pieter Vereertbruggen (Cypres) verduidelijkt wat het verschil is tussen data en contentmarketing.

Wie meer wil vernemen over het Digital Content Marketing Congress 2015 kan zich gratis inschrijven op de congreswebsite.

Redactie
Hoofdredactie bij Marketingfacts

De postings op de site worden door de redactie beoordeeld en ingepland en als we er tijd voor vinden, schrijven we zelf een artikel. Als redactie zijn we ook verantwoordelijk voor de samenstelling van het NIMA Marketingfacts Jaarboek en we treden ook geregeld op als moderator of presentator bij events met vakgenoten. In het colofon vind je onze contactgegevens.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!