Wel de content, niet de advertenties

29 juni 2005, 03:15

Met de profesionalisering van weblogs zie je steeds vaker advertenties aan deze blogs toegevoegd worden, soms tot ergenis van de gebruiker. Het geheel vormde de aanleiding voor iemand om op blogspot twee advertentievrije kopieen van bekende weblogs live te zetten.

Page Six van de NY Post online is normaal gesproken enkel na registratie te lezen, maar nu ook advertentieloos en zonder registratie online.

Hetzelfde geldt voor Gawker ook daarvan is een kopie zonder advertenties online gezet.

Hoewel ik denk dat de aktie niet zal leiden tot veranderingen op genoemde weblogs en het geheel illegaal is, is het wel een mooi signaal richting weblogs waar je tussen de advertenties nog ergens een posting kunt lezen. Persoonlijk erger ik mij bijvoorbeeld mateloos aan de momenteel lopende campagne van Microsoft op enkele weblogs waarbij de advertentie over de content van het blog wordt gezet, ook nog eens meescrollt en het bekende kruisje om deze ad te sluiten slechts met veel moeite te vinden is.

Via: Adrants

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

1 Reactie

    Hans Mestrum

    Hé de advertenties zijn hier op MF ook ‘ineens’ weg. De indiaan is weer terug……


    29 juni 2005 om 14:08

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!