Verdien aan YouTube video’s met Google AdSense

Verdien aan YouTube video’s met Google AdSense

Google heeft vandaag Google AdSense “video units” gelanceerd waarbij je als AdSense Publisher verdient aan advertenties die in en om relevante YouTube video’s worden getoond. Net als bij de andere advertentieformaten van Google AdSense kun je de “player” die de video’s afspeelt aanpassen aan je website wat betreft kleur en opmaak.

Nadat exact een jaar geleden bekend werd dat Google YouTube had overgenomen, werd er veel gespeculeerd over hoe er geld verdiend ging worden aan de populaire gratis videodienst. Adverteerders betalen nu zoals gebruikelijk per klik (CPC) of per 1.000 vertoningen (CPM). De AdSense publishers en de YouTube content partners delen mee in de advertentie inkomsten.

Google heeft genoeg lessen geleerd wat betreft het waarborgen van copyright. Mede daarom worden er alleen video’s in Google AdSense gedistribueerd van partijen die een partnerschap hebben gesloten met Google. Daarmee wordt AdSense een distributiekanaal voor video.

De advertenties worden als banner boven de video geplaatst en worden als “text overlay” advertentie onderin de video geïntegreerd als de video wordt afgespeeld, zoals onderstaand voorbeeld laat zien.

Je hebt als AdSense publisher enige invloed op welke video’s er getoond worden. Je kunt kiezen uit categorieën, video’s van individuele YouTube partners of je kunt de video automatisch laten bepalen zoals je gewend bent bij Google AdSense. De video units zijn nu beschikbaar in de VS voor Engelstalige websites. In de komende maanden wordt het programma verder uitgebreid. Meer informatie en informatievideo’s zijn te vinden op YouTube.


DelenEr zijn 10 reacties op dit artikel

 • Ik post het echt tegelijkertijd met deze weblog... :) De posts lijken nog op elkaar ook! :$

  geplaatst op
 • Gaat het om wie er het eerste postte ;-)
  09-10-2007 09:47:17 Het grote geld: YouTube en AdSense.
  Lol

  geplaatst op
 • Natuurlijk gaat het daar niet om. Het gaat om de juiste berichtgeving en het is leuk om te zien dat je iets als eerste oppikt.

  geplaatst op
 • Maar even terug naar het artikel; heeft iemand voorbeeldjes van de verschillende formaten video's?

  geplaatst op
 • @Coen
  Kun je het beste even deze video op Youtube kijken: Video Units

  geplaatst op
 • Niet lullig bedoeld maar dat is toch al wel wat ouder "nieuws". ik en anderen blogde er vorige week ook al over...

  Toch blijft het een zeer interessante ontwikkeling...

  geplaatst op
 • @Karel: het is inderdaad vorige week al is gesignaleerd, maar aangezien het vandaag officieel is gelanceerd, inclusief meer informatie en achtergrond, is er toch een bericht aan gewijd.

  Het is zeker een interessante ontwikkeling, hoewel Google naar mijn mening moet letten op het bewaken van de "niet-storendheid", want de advertenties zijn in het gegeven voorbeeld niet bepaald onopvallend.

  geplaatst op
 • Het is zeker een interessante ontwikkeling. Ik denk overigens dat je dat toch niet kunt tegenhouden. Er zal op 1 of andere manier geld moeten worden verdiend met deze videodienst. Deze vorm is dan wel de meest voor de hand liggende...

  geplaatst op
 • @Corne;
  Bedankt, die had ik nog niet gezien!

  geplaatst op
 • Interessant. Toen ik dit een tijd geleden te horen kreeg dacht ik dat het ging om stukjes videoadvertentie, maar zo kan het natuurlijk ook.
  Ik ben ook benieuwd hoe die radio advertenties ingevuld worden (lijkt me moeilijk klikken :-)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.