Uitlezen van meters met SMS en Internet

28 mei 2003, 16:19

Het automatiseringsbedrijf CimPro presenteert een concept voor het uitlezen van meters op afstand met SMS en Internet.

Met het zogenaamde eMetering(tm) concept kan elke bestaande of nieuwe meter worden uitgerust met een meettransmitter die het signaal van de meter omzet in een SMS bericht. Deze intelligente meettransmitter kan communiceren op basis van pulsen of enig elektronisch protocol. In het SMS bericht kunnen ongeveer 140 meetwaardes worden opgeslagen. Deze berichten worden opgevangen door de internet portal www.eMetering.Biz waar de klant de volledige grafiek van de meter kan opvragen. Het eMetering concept is reeds succesvol toegepast in verschillende projecten in Europa, oa. Nederland, Duitsland, Zwitserland en Frankrijk.

In de markt zijn honderdduizenden meters in gebruik zoals elektriciteit- , gas-, en watermeters maar ook meters voor het registreren van niveaus in tanken, waterstanden, temperaturen etc. De meeste bestaande meters zijn niet uitgerust met een communicatie module. Voor het aflezen van de waarde moet iemand naar de meter toe. Dankzij de introductie van draadloze GSM netwerken is er een nieuwe en goedkope manier ontstaan om deze bestaande meters op afstand uit te lezen. De op SMS gebaseerde transmitter ; eMitter(tm) , kan communiceren met elke bestaande meter. De meeste energiemeters zijn uitgerust met een bestaande pulsuitgang waarop de eMitter(tm) kan worden aangesloten. Meer complexe meters zijn meestal reeds voorzien van een elektronische module, waarmede de eMitter(tm) on-line kan communiceren. De eMitter(tm) heeft reeds een groot aantal protocollen aan boord. Communicatie naar buiten toe is steeds gebaseerd op SMS , ongeacht de meter waarmede de eMitter(tm) communiceert. Voor locaties waar geen stroom aanwezig is, is een batterijgevoede eMitter(tm) beschikbaar. Dit is vooral interessant voor gasmeters en watermeters, waar de beschikbaarheid van elektriciteit vaak een probleem is.

Bron:

Persbericht.com

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!