Studententaxi van start

18 maart 2005, 07:28

imageBedacht op de vrijdagmiddag in de kroeg en sinds deze week actief in Groningen: De studententaxi. Gewoon voor 1,45 euro per kilometer lekker decadent met de taxi naar college of ladderzat uit de kroeg naar huis worden gebracht. Een eventuele fiets kan gewoon op het fietsenrek mee.

De studententaxi is de goedkoopste taxi in Nederland. De student moet zich kunnen legitimeren via ov-studentenkaart of studentenpas en krijgt gedurende de rit commercials voorgeschoteld specifiek gericht op studenten. Uit de video van RTL Nieuws blijkt dat Apple ??n van de eerste adverteerders is. Jammer dat ik in mijn studententijd in Groningen van een overvolle zweterige lijn 5 naar Paddepoel gebruik moest maken.

Overigens moeten we op de vrijdag(middag) hier toch wel wat aardige varianten op kunnen bedenken; Een taxi voor bejaarden bijvoorbeeld. Op vertoon van een 65+ kaart kan men met korting naar de klaverjasclub worden vervoerd, waarbij de rollator achterop gewoon achterop mee kan. De commercials van incontinentie luiers is wel verplichte kost gedurende de rit 😉

Iemand nog andere interessante doelgroepen in gedachten?

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

9 Reacties

  c. vd berge

  baby’s: reclame voor poepluiers

  peuters, kleuters: snoep snoep frisdrank en MacDonalds

  pubers: clerasil, durex


  18 maart 2005 om 07:59
  jasper

  Wat dacht je van kinderen van huis naar school brengen? De taxi kan eventueel langs een aantal adressen in een straat. Het ontlast de ouders en bied ze de zekerheid dat de kinderen veilig aankomen. Commercials mag je er zelf bijbedenken.


  18 maart 2005 om 08:52
  media

  Gesponsord treinvervoer waarbij je afhankelijk van leeftijd en sexe in een speciale coupe komt te zitten waar je gedurende de hele rit commercials moet kijken en waar de adverteerders informatiefolders uitdelen, onderzoek kunnen doen, etc.

  😉


  18 maart 2005 om 08:57
  janm

  Borstvergroting, waarbij de patiënt daarna met een strak t-shirt moet lopen met de tekst: These are made by …

  Of sla ik nu te ver door op de vrijdagochtend?


  18 maart 2005 om 09:07
  c. vd berge

  @jasper..

  dit gebeurt al veel hoor.. nu alleen gesponsord door de gemeente (en dus ook door jou;) )


  18 maart 2005 om 09:09
  Kasper Katje

  Haha het lijn 5 trauma…wat een tijd. 😉

  Maar wel weer een leuk initatief dat vast navolging gaat vinden.


  18 maart 2005 om 14:40
  Arnoud

  Een leuk initiatief, maar binnen twee maanden is het sprookje over. Het geld is dan op, of de taxi is per ongeluk gesloopt door een paar taxichauffeurs.


  18 maart 2005 om 20:13
  Kasper Katje

  Taxichauffeurs gedragen zich niet overal als die in Amsterdam hoor Arnoud…


  18 maart 2005 om 22:27

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!