Schoolbank blijkt alchemie

6 december 2005, 18:30

Friens Reunited, de Britse versie van Schoolbank heeft gisteren de overname door broadcaster ITV geannonceerd. Met deze fraaie deal zou een bedrag van bijna 180 miljoen euro gemoeid zijn!

Een extra bonus van een slordige 80 miljoen euro ligt in het verschiet voor de huidige eigenaren/initiatiefnemers van Friends Reunited als in 2009 de afgesproken doelstellingen gerealiseerd worden. Wat deze afspraken zijn is niet bekend gemaakt.

De meer dan 12 miljoen gebruikers van de website wordt verder ook genealogie en dating aangeboden. ITV ziet in Friends Reunited een versteviging van de online aanwezigheid en wil de grote community verder uitbouwen in gebieden zoals dating, recruitment en marktplaatsachtige toepassingen.

Hmm? wat zou SchoolBank tegenwoordig waard zijn voor zeg maar een Talpa of SBS?

Kritische macro kijk op relevante mediaontwikkelingen en aanverwante distributietechnologie.

Categorie
Tags

2 Reacties

  Phileas

  Voor de goede orde in reactie op de bovenstaande; de privacy wordt nergens geschonden. De Schoolbank nieuwsbrief kun je bij je lidmaatschap (dat overigens nog steeds in de basic variant gratis is) altijd uitzetten.


  7 december 2005 om 06:43
  mgvandenbroek

  Voor de goede orde ter aanvulling op bovenstaande: en aan dat gratis lidmaatschap heb je nauwelijks iets. Je ziet wat namen, je denkt ha, een bekende en je moet betalen om verder nog iets te zien…


  7 december 2005 om 07:40

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!