Ruim 70% wil SMS reclame ontvangen

8 januari 2004, 12:36

Uit een onderzoek onder 1.200 HotSMSers (bron: Mobile Marketing) blijkt dat 65% bekend is met het fenomeen SMS reclame. Iets meer dan 70% vindt het interessant SMS berichten met reclame te willen ontvangen. 89% geeft aan dit alleen te accepteren als het gevraagd is (opt-in toestemming). Bijna 3% vindt het interessant om ook ongevraagd reclame SMS berichten te ontvangen.

Op de vraag wat voor invloed commerci?le SMS berichten hebben op de ontvanger, antwoord meer dan 30% dat ze direct actie ondernemen. Reclame berichten op de mobiel gaan het liefst over aanbiedingen, logo’s & ringtones en participeren in spelletjes.

Edwin Duys
Social Media & Online Markeitng Realist | Mede-oprichter Saristos bij Saristos

Dol op het bedrijfsmatig toepassen van online marketing en social media. Mede-oprichter en partner van Saristos, realisten in online marketing en social media. Mijn drijfveer is bedrijven te helpen om door middel van content marketing via social en digitale media gekwalificeerde potentiële klanten (leads) te genereren. Je kunt mij zakelijk volgen via Twitter en met mij connecten via LinkedIn

Categorie
Tags

4 Reacties

  alexstil

  Wil toch even een paar korte remarks plaatsen bij dit artikel.

  Tuurlijk weten hotsms gebruikers wat sms reclame is, het verbaasd me dat het slechts 65% is. De smsjes die je gratis bij hotsms kan versturen zijn gesponsord. Wij hebben dit pas nog voor axe gedaan bij hotsms.

  Dus ja logisch dat deze gebruikers weten wat sms reclame is Vind vooral de uitspraak relevant dat slecht 3% reclame wil ontvangen waar ze geen toestemming voor hebben gegeven. Daarnaast nog even de kanttekening dat het profiel dan de hotsmser vooral jong tussen 14-21 is. Dus zeker niet representatief voor alle mobiele gebruikers.

  Dit onderzoek lijkt mij vooral gedaan als pr-tool voor hotsms waarbij zeker geeen conclusies mogen worden getrokken voor de nederlandse mobiele gebruikers.


  9 januari 2004 om 10:28
  Eduys

  Bedankt voor de nuancering en de constatering dat hotsms-ers niet 1-op-1 representatief is voor de gemiddelde mobiele gebruiker. 70% is inderdaad absurd hoog.

  Heb jij inzicht of die 3% een stijging is t.o.v. eerdere metingen, m.a.w. is het nu al een advertentiemedium om rekening mee te houden.


  9 januari 2004 om 10:57
  Danny

  Ja hoor !!!! en jullie geloven dat zelf, ha ha ha een advertentiemdedium om rekening mee te houden hmpffff.


  13 september 2004 om 03:16
  Elize

  06496935206 stuur mij een bericht voor sappige sex


  18 juli 2015 om 21:13

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!