Rhinofly lanceert online videodienst TICC AV Publisher

23 juli 2004, 07:09

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden, maar een film zegt meer dan 1000 beelden. Daarom heeft Rhinofly video en audio via internet toegankelijk gemaakt voor iedereen. Met de TICC AV Publisher(tm) kan iedereen snel en eenvoudig video opnemen en afspelen. De opgenomen video is geintegreerd in de website (geen popups!) en kan via de Flash plugin (Meer dan 95% dekking) worden bekeken. De TICC AV Publisher(tm) is nu online te bekijken en te proberen op rhinofly.nl.

De Experience Economy is in volle gang. De wens om ook online het leven te “beleven” is duidelijk aanwezig. Consumenten registreren en delen hun leven en hobby’s online via weblogs, cameratelefoons, Gigabyte-grote mailboxen, sociale netwerken en mediadiensten. Het wordt als aanbieder steeds interessanter om de consument de instrumenten te geven om zijn of haar beleving vorm te geven. De TICC AV Publisher(tm) is zo’n instrument.

TICC AV publisher(tm) is een internet toepassing voor het opnemen en publiceren van audio en video boodschappen. TICC AV publisher(tm) bestaat uit drie onderdelen, de studio, de player en de server welke naadloos aansluiten bij uw internet site.

De studio is een eenvoudige internet applicatie die de bezoeker en de site-eigenaar in staat stelt een audio of video boodschap op te nemen. Deze opname gebeurt met behulp van een webcam en/of microfoon.

De player is ge?egreerd in de site om opgenomen boodschappen te bekijken. De videoplayer is gebaseerd op de Flash technologie. Als deze is ge?talleerd is het niet noodzakelijk extra software te installeren om audio en video af te spelen.

De server is de laatste component. Vanaf de server wordt de applicatie aangeboden en hier worden de opgeslagen boodschappen bewaard. Ook worden vanuit deze locatie de boodschappen weer terug geserveerd. Er wordt dan ook geen inbreuk gepleegd op de infrastructuur of bandbreedte van de eigen webserver.

Rhinofly kiest voor de Flashtechnologie omdat hiermee de gebruikerservaring maximaal te stimuleren is. In tegenstelling tot concurrerende videosoftware kan de TICC AV Publisher(tm) op alle gangbare platforms en browsers naadloos worden aangesloten. De player is zowel binnen een creatieve als een code-gecentreerde omgeving makkelijk in te zetten met een paar regels code.

De TICC AV Publisher(tm) is voor diverse doeleinden inzetbaar. Denk aan het versturen van video-mailberichten, productpresentaties, profielen of een videocolumn. De TICC AV Publisher(tm) is tevens te integreren in bestaande databases.

De TICC AV Publisher(tm) is in 4 pakketten verkrijgbaar. Met de introductie aanbieding kan de eerste 3 maanden gebruik gemaakt worden van de videoservice zonder maandkosten. Betaalmodellen voor streaming services gaan voornamelijk uit van beschikbare bandbreedte en/of aantal gelijktijdige bezoekers. TICC AV Publisher(tm) heeft deze beperking niet. Het betaalmodel gaat uit van verwacht dataverkeer en het aantal URL’s waarop video wordt getoond. De bandbreedte waarop de video wordt vertoond wordt geoptimaliseerd. Tevens is er geen beperking in het aantal bezoekers wat de video kan bekijken.

Bron:

Persbericht Rhinofly

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!