Renzo Taal (Salesforce) over machine learning, artificial intelligence en data

8 november 2016, 14:00

Renzo Taal, senior vice president Northern Europe region bij Salesforce, schetst hoe technologie alle industrieën wereldwijd gaat beïnvloeden in de nabije toekomst. “Machine learning en artificial intelligence zijn de twee grote stromen om een system of intelligence te creëren. Daarbij is het plaatsen van relevante data in context, ongeacht het kanaal, een erg belangrijke stap.”

De vierde industriële revolutie

De wereldgeschiedenis kent meerdere industriële revoluties. Ooit maakten we kennis met stoom, water en gemechaniseerde productie in de industrie. Daarna kwamen elektriciteit en massaproductie, gevolgd door computers, ict en geautomatiseerde productie. De vierde revolutie kenmerkt zich door robots, 3D-printen en slimme fabrieken.

Taal: “De beperking zit ‘m niet meer in de technologie, maar in de creativiteit en inventiviteit van onze eigen gedachten. Wat kun je nou bedenken waardoor je je klanten op een compleet andere manier kunt bedienen met behulp van digtalisering?”

RENZO TAAL

Renzo Taal beschrijft zichzelf op zijn LinkedIn-profiel kort en krachtig: ‘adapt and overcome‘. Daarmee doelt hij op zijn problem solving skills. In 2014 werd Taal genomineerd voor de ‘Top Innovator for the Netherlands’-titel en hij wordt een van de meest invloedrijke business leaders in zijn klasse genoemd.

Ronnie Overgoor
Directeur/eigenaar bij 7DTV

Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen en award uitreikingen. Daarnaast is Ronnie een interviewer met een eigen stijl. Hij is voorbereid, nieuwsgierig en switcht razendsnel tussen serieuze vragen en scherpe humor. Hij houdt van open en echte gesprekken, waarbij hij degene die hij interviewt altijd in zijn of haar waarde laat. Scherp, maar altijd met respect als vangrail. Ronnie heeft meer dan tien jaar ervaring in het interview vak, op het podium voor live publiek als ook voor de tv camera’s van bijvoorbeeld 7DTV.

Categorie
Tags

2 Reacties

    Loes Dekker

    Maar zullen ooit computers ons de baas zijn? Is Artificial Intelligence wel veilig? Wordt de vijfde revolutie, de Artificial Singularity, ons mensen niet te veel? Ik vind het maar een akelige bedoening…


    6 december 2016 om 12:27

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!