Filters
  • Categorie

  • Tags

  • Auteur

4 P’s om succesvol data en AI projecten te lanceren

Veel AI-projecten falen: dit biedt kansen om het verschil te maken ten opzichte van de concurrentie.

Zijn kunstwerken gemaakt door kunstmatige intelligentie minder creatief?

Kunstwerken die gemaakt zijn met behulp van kunstmatige intelligentie worden vaak als minder creatief gezien dan werken die door mensen zijn gemaakt. Dit komt vooral voor bij mensen die vinden dat creativiteit exclusief aan de mens is voorbehouden, zij vinden dit mogelijk bedreigend omdat het hun wereldbeeld uitdaagt.

Hoe ChatGPT ons allemaal wijzer kan maken

Al een paar maanden houdt het programma ChatGPT de media flink bezig. Kunnen chatbots zorgen voor de democratisering van kennis?

Nep nieuwsfoto’s bedreigen democratie

De Metagids #56: Technologie, onderwijs, journalistiek en overheid moeten een antwoord vinden, voordat nep het nieuwe echt wordt.

B2B Content Podcast: Edwin Vlems over AI-content (en meer)

Hoe gebruik je AI binnen marketing? Hoe haal je met content talent binnen? En wat is 'demand generation' nou eigenlijk echt?

GPT-3: De voor- en nadelen

ChatGPT is hot: Ieder zelfbenoemd internetspecialist slingert vol trots automatisch gegenereerde teksten op social media, alsof ze dit taalverwerkingsmodel zelf hebben ontwikkeld.

AI kan bijzonder veel (maar is nog redelijk dom)

AI lijkt vaak een magische blackbox, die met een druk op de knop werkelijk van alles mogelijk maakt.

Zo kan Starbucks door Banksy de visuals laten maken

‘Marketers ruin everything’ zei Gary Vaynerchuck ooit, maar nu maken robots de marketing kapot. Of in elk geval.... anders.

Afbeeldingen maken met AI nu nog makkelijker

Afbeeldingen die gemaakt zijn met behulp van AI. Je hebt er vast al dingen van gezien. Sinds deze zomer kan het nog eenvoudiger.

Kan een AI America’s Got Talent winnen?

De Metagids #36 -  Kan een AI America's Got Talent winnen? Spelen met de realiteit heeft zo zijn voor- en nadelen.

AI in Marketing; 7 tijdbesparende toepassingen

Hij die de actualiteit in het marketinglandschap volgt ziet wellicht de verbanden met de landbouwmechanisatie van de late jaren 40, maar dan met minder stikstof-uitstoot. Kunstmatige intelligentie is volgens velen het absolute toppunt van futuristische marketing en de mechanisering kan niet ver genoeg gaan. Maar is artificial intelligence echt zo veelbelovend?

‘Echt nep’ biedt positief verhaal voor de toekomst

'Een goed verhaal hoeft helemaal niet waar te zijn, belangrijker is dat het mensen verbindt.'Ik dacht de wereld van crypto,…