ReclameReview: het Zwitserleven Gevoel van Chris Zegers

26 juni 2019, 13:00

Het Zwitserleven Gevoel kennen we natuurlijk allemaal. Deze nieuwe commercial met Chris Zegers zal dan ook een feest der herkenning zijn voor veel kijkers. Hij vertelt daarin over zijn persoonlijke definitie van het Zwitserleven gevoel.

Credits

Bureau: DFFRNT MEDIA

Productie: Pink Rabbit (regie: Ismael Ten Heuvel)

Verantwoordelijk bij Zwitserleven: Remke Hoedemaker en Jeroen de Graaf

Doelstelling

Mensen inspireren om zelf de regie te nemen over hun inkomen voor later.

Uitwerking

Uit het persbericht: “In de campagne vertelt Zwitserleven-boegbeeld Chris Zegers over zijn persoonlijke Zwitserleven Gevoel. Dat zit bij hem vooral in de kleine momenten in het leven. Het gevoel van vrijheid. Helemaal in het nu zijn. En onbevangen kunnen genieten van elke dag.”

“Met de nieuwe campagne verschuift Zwitserleven het accent naar Mijn Zwitserleven Gevoel en roept het Nederlanders op om zelf de regie te nemen en in actie te komen voor een eigen financieel onbezorgde toekomst.”

Oordeel

De commercials van Zwitserleven maken me al jaren jaloers. Ik wil het ook zo goed voor elkaar hebben als al die (bekende) mensen. Nu én later. Ook al heb ik het al aardig goed voor elkaar, door deze commercials zie je dat het altijd nog mooier en beter kan. Dat gevoel krijg ik ook nu weer.

Maar wat is nu de boodschap waarmee men mij probeert te overtuigen om klant te worden? Ik hoor dingen als ‘Het gevoel van vrijheid’, ‘Helemaal in het nu zijn’ en ‘Onbevangen kunnen genieten van elke dag’. Dus als ik mijn pensioen regel via Zwitserleven, verandert mijn leven zo drastisch? Dat zijn nogal statements.

“De stijl van deze commercial is op en top Zwitserleven”

Uiteraard is de commercial supermooi gefilmd, bewerkt en van audio voorzien. Lekker met je spijkerbroek aan in het zwembad duiken en weer opduiken in je badkuip, dat kan Chris Zegers dus gewoon! Maar zonder dollen, de stijl van deze commercial is op en top Zwitserleven. Goed neergezet weer.

Kortom, de bewuste boodschap die gecommuniceerd wordt met de nieuwe campagne, is niet heel concreet en moeilijk waar te maken. Maar het gaat hier natuurlijk om de onderbewuste boodschap en die bouwt voort op de legacy die al sinds 1985 is opgebouwd. Tja, op emotioneel niveau communiceert het merk daarmee nog steeds heel goed.

David Brinks
Eigenaar bij Hardcopy

Freelance (SEO-)copywriter en mede-eigenaar van Radish Concepts. Blogt ook op Copytips.nl. Houdt van korte bio's.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!