ReclameReview: C1000

16 augustus 2012, 09:29

Exit Tineke Schouten, enter Jack Wouterse en Cas Jansen. Deze twee acteurs spelen de hoofdrol in de nieuwe themacampagne van C1000. Daarin staan de Euroweken centraal.

Credits:

Klant: Matthijs Moeken, Willemijn Sneep, Ruben Mekenkamp, Frank Holtkuile, Jasper Oosterman, Wendy van Kampen

Bureau: Alfred

Strategie: Marcel van Wing

Account: Mireille Elberse, Anne Zaaijer

Creatieve directie: Aad Kuijper, Patrick de Zeeuw

RTV Producer: Charlotte Kempers

Productiemaatschappij: Caviar

Regisseur: Hans van Rijs

Producer: Vanessa van der Wal

Lighting cameraman/ D.O.P.: Piotr Kukla

Editor: Ad Rietveld (KO), Leon Verkade (EW)

Online Edit: Postoffice, Patcharee Sa-ardkitinun

Grading: Postoffice, Daphne Maierna

Soundstudio: Postoffice, Jurriaan Balhuizen

De doelstelling:

Communiceren dat tijdens de Euroweken van C1000 100 aanbiedingen zijn voor 1 euro.

De uitwerking:

Jack leest door het slechte nieuws over de euro geen kranten meer, maar alleen nog de folder van C1000. Zo is elk euronieuws ineens positief, zeker tijdens de Euroweken.

Het oordeel:

De introductiecommercial met beide heren vond ik best aardig. Niet heel grappig, maar in ieder geval beter dan die met Tineke Schouten. Die heb ik namelijk nooit echt grappig gevonden. Maar goed, de nieuwe campagne met Jack en Cas is dus helemaal vanuit het oogpunt van mannen bedacht. Dat is best verfrissend vergeleken met de andere campagnes van supermarkten. Oké, Albert Heijn heeft ook een man, maar die commercials worden vooral door vrouwen goed gewaardeerd. Het lijkt alsof C1000 zich een wat stoerder, mannelijker imago probeert aan te meten. Tenminste, voor zover dat kan als het gaat koffie met een gevulde koek en boodschappen doen. Voordat we echt een oordeel kunnen vellen over deze nieuwe richting, zal hij nog wat langer moeten lopen. Het is nu allemaal nog een beetje wennen. Maar zoals gezegd vind ik de switch van Tineke naar Jack en Cas een goede zet. De dialogen zullen qua grappigheid en productrelevantie bepalend zijn voor het succes op lange termijn. Misschien dat er nog een 'running gag' of iets dergelijks komt, waar je na verloop van tijd vanzelf al rekening mee gaat houden. Zoiets zou de attentiewaarde en communicatiekracht zeker verhogen, lijkt me. Want of de boodschap nu echt overkomt, vraag ik me af.

David Brinks
Eigenaar bij Hardcopy

Freelance (SEO-)copywriter en mede-eigenaar van Radish Concepts. Blogt ook op Copytips.nl. Houdt van korte bio's.

Categorie
Tags

6 Reacties

  Rob Captijn

  Ik vind de wegversperrende uitzendfrequentie nogal een hostile takeover van mijn huiskamer. Niet tegenop te zappen. In één dag door de pijngrens. De merkwaardige rugshots ter hoogte van de aanbieding suggereren wisselende aanbiedingen d.m.v. hetzelfde filmpje of een opgelapte last minute wijziging. #slapplotjeslechtgemaakt.


  16 augustus 2012 om 10:06
  remcojanssencom

  Ik lach echt mij de ballen uit de broek. Die reclame is zo grappig!

  Dat is een grapje natuurlijk. Dit is wederom tenenkrommend slecht. Als ik een C1000 zie, rijd ik er uit principe met een flinke boog omheen (goddank zitten ze niet in A’dam). En die twee acteurs stonden op mijn #RESPECT-lijstje, met stip erafgekukeld naar lijstje #SELLOUTS.

  *legt even een nekje*


  16 augustus 2012 om 11:57
  Hardcopy

  Goed punt, Remco, daar heb ik ook nog over nagedacht: zouden de acteurs genoeg geld verdienen om eventuele imagoschade goed te maken?


  16 augustus 2012 om 12:03
  Eef

  C1000 heeft toch helemaal geen imago meer? Zijn overgenomen door Jumbo en deels verkocht aan AH. De C1000-winkels verdwijnen……


  16 augustus 2012 om 19:36
  Almar

  Eens met Remco. Echter Remco, in Amsterdam zitten wel degelijk C1000 filialen ;).

  Maar goed dat neemt niet weg dat C1000 hier het verkeerde podium pakt. Het verhaal of zoals hierboven beschreven ‘stoere imago’ komt totaal niet naar voren in de commercial.

  Het mooie vind ik nog (maar dat ben ik en daar kan ik dan wel weer om lachen) is dat er bij de makers van de reclame destijds gejuiched is met de woorden: ”ja dit is een goede reclame”.

  Best hilarisch, desalniettemin….. geen euro’s van mij voor C1000!


  20 augustus 2012 om 13:23
  DanielTof

  On our online, You will find directory real estate Spain, where represented all detailed information about any sold real estate Spain. real estate agency in spain. We offer our website the decent and affordable housing, buy that can everyone. Townhouses and houses and palaces, other housing in our directory there is in a large range.

  We present to low-cost the property and housing VIP category. buy a house in spain by the sea. For each of catalog items affixed extensive description sold quality photo.


  23 januari 2017 om 02:14

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!