PubSub: search the future

29 maart 2005, 09:55

Om een idee te krijgen van hoeveel informatie er in rss-formaat gepubliceerd wordt: zoekmachine PubSub doorzoekt elke minuut meer dan 1200 nieuwe items.

Als je je registreert bij PubSub kun je alerts aanmaken die je een seintje geven wanneer er tussen die 1200 artikelen iets staat over een onderwerp dat jou interesseert. Vergelijkbaar met Watchlists bij Technorati, maar dan zo dat je direct op de hoogte bent van het nieuws. Voor Firefox en IE zijn sidebars ontwikkelt, waar je de laatste status van je prospective search in een oogopslag kunt zien. De payoff van PubSub is search the future en het is inderdaad net of je in de toekomst zoekt.

De loopbaan van Richard Osinga (1971) is ongewoon en afwisselend: hij was diplomaat in Noord-Afrika, eigenaar van start-ups in Silicon Valley en Berlijn en ondernemer in de zorg. Hij is oprichter van world66.com, triposo, was lange tijd creatief directeur van Oberon en is nu een van de mede oprichters van Alii.care, een platform voor medisch specialisten om protocollen op een betere manier up to date te houden.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!